SINT-PIETERS-LEEUW: Woensdagochtend behaalde Don Bosco Sint-Pieters-Leeuw zijn drie Fata Morgana trofeeën. De kleuter- en lagere school hadden al het zwerfvuil in de buurt opgeruimd, twee tonnen gebruikte batterijen verzameld en een pracht van een modeshow met gerecycleerd materiaal getoond aan de jury.
2015-03-18-fata-morgana_Don-Bosco-Sint-Pieters-Leeuw
De jury van de gemeente en Haviland was onder de indruk van de prestaties van de leerlingen. Zelf twee camera ploegen, waaronder Ring-TV, waren aanwezig om de modeshow op beeld vast te leggen. De creaties werden door de leerlingen zelf van vakkundig commentaar voorzien. Tot slot zongen ze allen samen het afvallied: “Help, wij moeten sorteren!”

Directeur Luc Uylenbroeck: ‘De voorbije weken leefde de Fata Morgana uitdaging fel in onze school. We zijn er verspreid over een maand constant mee bezig geweest. We hebben eerst met de kinderen eens in de omgeving van de school gaan kijken wat er allemaal te vinden was. Blikjes, papier, allerlei spullen waarvan we zeiden dit kan niet zijn en de kinderen waren eigenlijk verschoten hoeveel zwerfvuil er eigenlijk rondslingerd als je er echt op let. Van daaruuit zijn we dan begonnen met naar het filmpje met de uitdaging van de gemeente te kijken en waren ze heel gemotiveerd en hebben ze er constant aan gewerkt. Zelf onze carnavalstoet was er bij betrokken onder de titel “carnAFVAL” (zie ons artikel van 13/03/15).

Deze diashow vereist JavaScript.


Directeur Luc Uylenbroeck: ‘Ik moet zeggen ik vond vandaag onze apotheose met de modeshow mooi! De kinderen en leerkrachten hadden er echt naar toe geleefd en het was een mooi slot.
En ik denk dat iedereen er wel iets van opgestoken heeft. Ik hoorde dat vooral bij de kinderen als ze op ronde waren om zwerfvuil op te halen. Ze zeiden “Amaai hebben wij zoveel verzameld!”, de zakken stonden allemaal te samen aan de speelplaats en ik denk dat die grote stapel van zakken bij velen blijven hangen is.’

%d bloggers liken dit: