NEGENMANNEKE: – In de Albert Van Cotthemstraat wordt hard gewerkt aan de afwerking van de nieuwe GO! school voor De Groene Parel. Als de oplevering op tijd kan gebeuren wordt er verhuisd vanuit de containerklasjes naar het nieuwe gebouw tijdens het laatste weekend van april. De officiële opening zal dan eind mei zijn.
2015-03-17-De-Groene-Parel_bijna-klaar_01 2015-03-17-De-Groene-Parel_bijna-klaar_02_Rita_Van_Hemelryck

Directrice Rita Van Hemelryck:’ In het nieuwe gebouw zullen op het gelijkvloers de kleuters komen. Tevens de refter, toiletten, administratief blok, leraarskamer en achteraan de turnzaal met kleedkamers. Op de eerste verdieping zit de lagere school en de aparte lokaaltjes voor levensbeschouwingen.
2015-03-17-De-Groene-Parel_bijna-klaar_03 2015-03-17-De-Groene-Parel_bijna-klaar_06

Directrice Rita Van Hemelryck kijkt nu reeds uit om vanuit de containerklasjes te verhuizen naar de nieuwe school: ‘Ik denk dat we niet gaan weten wat ons overkomt. Iedereen zal bij elkaar zitten wat nu niet het geval is. Want de kleuters zitten nu nog op het uiteinde van het terrein wat onpraktisch is en voor heel wat heen-en-weer-geloop zorgt. Het nieuwe gebouw zal dus voor betere samenwerking, communicatie, orde en veiligheid zorgen.
Het nieuwe domein wordt een open-brede school maar interpreteer dit niet verkeerd, want sommige ouders waren reeds in paniek, de school zal beter afgesloten zijn maar de open school betekent dat de school op bepaalde momenten zoals ‘s avonds of in het weekend kan opengesteld worden, verhuurd worden voor bijvoorbeeld verenigingen.’

zie ook ons artikel van:
12/03/2014: Bouw nieuwe school De Groene Parel en woonproject
10/09/2010: Pilootproject in Basisschool de Groene Parel

1 comment

  1. Als oudleerlinge is het toch met pijn in mijn hart dat ik de “barakken” zie verdwijnen,is toch een deel van mijn leven en ik was er héél gelukkig.Was er van 1963 tot 1974. Hopelijk is er een open deur dag zodat wij toch eens de nieuwe lokalen kunnen bekijken.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: