federale-politieBELGIË: – Vandaag, 9 maart 2015, heeft de federale Wegpolitie tussen 8 en 16 uur in heel België een controleoperatie georganiseerd die gericht was op het dragen van de autogordel en tegen het gebruik van de gsm achter het stuur. 196 automobilisten hadden hun gordel niet om en 99 bestuurders telefoneerden achter het stuur.

De veiligheid op de wegen is een van de grootste prioriteiten van de federale politie. Om die reden worden op nationaal niveau regelmatig acties georganiseerd, NAWAY (National Action on Highways) genoemd. Ze vinden één keer per maand plaats in heel het land en zijn gericht op een welbepaald fenomeen. De thema’s worden gekozen in overleg met TISPOL (European Traffic Police Network). Voor maart is gekozen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en het gebruik van de gsm achter het stuur. De operatie vond plaats tussen 8 en 16 uur in elke provincie van het land.
82 politieambtenaren zijn voor deze actie ingezet, in anonieme en politievoertuigen. In totaal zijn 295 bestuurders bekeurd.

De doelstelling van deze controleoperatie is het veiligheidsgevoel op onze wegen te vergroten en een gedragsverandering bij de automobilisten teweeg te brengen door te tonen dat er regelmatig controles worden georganiseerd.

Resultaten:
– Niet dragen van de veiligheidsgordel: 196
– Gsm achter het stuur: 99
– Aantal alcoholtests: 387 waarvan 5 positief (3 rijverbod 6 uur, 2 intrekkingen rijbewijs)
– Aantal drugstesten: 4 waarvan 2 positief (2x intrekking rijbewijs)

%d bloggers liken dit: