2015-03-03_15-euroSINT-PIETERS-LEEUW: – Er zal vanaf volgend schooljaar voor iedere leerling in Sint-Pieters-Leeuw vanaf de derde kleuterklas een gemeentelijke pedagogische toelage van 15 euro komen als tussenkomst of uitbreiding van de maximumfactuur. Om dit te betalen schaft de gemeente wel zijn netoverschrijdend leerlingenvervoer af.

Vanaf schooljaar 2015-2016 zal er geen leerlingenvervoer meer georganiseerd worden door het gemeentebestuur. Het aantal leerlingen dat gebruik maakt van het vervoer blijft stelselmatig dalen en staat niet meer in verhouding tot de grote kost dat het vervoer met zich meebrengt. Slechts 3 % van alle leerlingen maakt nog gebruik van de dienst. Een deel van de besparing zal terugvloeien naar de scholen via een pedagogische toelage van 15 euro per leerling waardoor alle leerlingen hiervan kunnen meegenieten.
Het bestuur en de scholen engageren zich om de nodige aandacht te besteden voor het aanmoedigen van andere vervoersmiddelen (carpoolen, openbaar vervoer, met de fiets, etc.).

%d bloggers liken dit: