VLEZENBEEK: – Theatergroep “An Art Junkies Productions” spelen deze week de interactieve voorstelling ‘RUST ROEST’ in de Merselborre te Vlezenbeek. De twee acteurs in de voorstelling zijn Christine De Paepe en Charley Pasteleurs uit Sint-Pieters-Leeuw.
2015-02-26-meespeeltheater_Rust-Roest_06
Dit toneelstuk wordt 2 x daags gespeeld voor in totaal ongeveer 1200 kinderen verdeeld over de ganse week.
Alle scholen van Sint-Pieters-Leeuw van het 1ste t/m 4de leerjaar zijn uitgenodigd door de gemeente om mee te komen genieten.
Rust Roest is een meespeeltheater voor kinderen waarin zij interactief door middel van vraag en antwoord meegesleept worden in een ontspannend, komisch en hilarisch toneelstuk.

Charley Pasteleurs”Ervaring leert dat de kinderen na dit uurtje toneel en door de interactie en het komische nog dagen nagenieten van de voorstelling maar dat ze vooral met een blij gezicht en druk napratend de zaal verlaten.

Koning Roest is het prototype van de vadsige Koning en wil enkel vakantie, rust en slapen. Het volk van Rustland geniet uitermate tot de tweelingzus van Koning Roest er een stokje wil voorsteken. Prinses Zenuwtrees is de tegenpool van de Koning en zij wil dat het volk meer beweegt, sport en vooral werkt. Doordat de Koning zich laat ontvallen dat hij graag een uiltje zou willen vangen om te slapen besluit de Prinses de Koninklijke Uil te stelen zodat de Koning niet zou kunnen slapen en zodanig oververmoeid raakt dat hij niet meer kan regeren en de Prinses uiteindelijk Koningin kan worden. De Koning is echter wel lui maar niet dom en door allerlei fratsen en grollen zal het de Prinses niet lukken en zal ook de rust in Rustland weerkeren.

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: