SINT-PIETERS-LEEUW: – Vrijdag ( zie artikel 20/02/2015) raakte bekend dat het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw 49 personeelsleden van de thuiszorgdiensten zal ontslaan. SP.A reageert verontwaardigd op dit nieuws.

Guy-JonvilleReeds bij de bespreking van de meerjarenbegroting waarschuwden wij dat het personeel en de klanten van het OCMW het grootste slachtoffer dreigden te worden van de besparingsdrift van de N-VA/CD&V-meerderheid”, vertelt SP.A-gemeenteraadslid Guy Jonville. “Maar deze beslissing tart werkelijk alle verbeelding: 49 mensen zomaar op straat zetten, dat is echt nooit gezien in onze gemeente. Dit getuigt van een totaal gebrek aan respect voor de personeelsleden van het OCMW. Ook voor de gebruikers is het nog koffiedik kijken welke voorwaarden zullen gelden bij een verandering van thuiszorgdienst.”

SP.A dringt erop aan dat Burgemeester Deconinck (N-VA) en OCMW-voorzitter Defranc (CD&V) op korte termijn uitleg verschaffen aan de gemeenteraad. Ook het sociaal overleg met de vakbonden moet alle kansen krijgen.

%d bloggers liken dit: