2014-05-07-wandelnetwerk_Pajottenland_738_Sint-Pieters-LeeuwPAJOTTENLAND: – Op 28 februari 2015, tijdens de vierde Belgische editie van de “Fiets en Wandelbeurs”(www.fietsenwandelbeursvlaanderen.be), bekroont men de Belgische ‘Wandelroute van het Jaar’. Wandelnetwerk Pajottenland staat op de shortlist van 5 beste wandelroutes.

Met de trofee wil de Fiets en Wandelbeurs een Belgisch wandelinitiatief bekronen dat het voorbije jaar voorgesteld is of vernieuwd werd. Zowel langeafstandsroutes, wandelnetwerken als wandellussen met een thematische samenhang komen in aanmerking. Om de wandelaar op weg te zetten naar een verrassende wandelbeleving mogen zowel wandelgidsen, kaarten als downloadbare digitale bronnen ingezet worden. De longlist met de 12 genomineerden is inmiddels teruggebracht tot een shortlist van 5. Op de beurs zelf wordt de winnaar bekendgemaakt.

De shortlist
– De Wijers Langeafstandswandeling
– Kempense Landduinen Wandelnetwerk
– La Grande Traversée de la Forêt du Pays de Chimay
– Langs Sporen van de Groote Oorlog
Pajottenland Wandelnetwerk

Wandelnetwerk Pajottenland
Het meest uitgebreide wandelnetwerk van Vlaanderen, maar liefst 760 kilometer aan wandeltrajecten in het Pajottenland (Vlaams-Brabant) en een stukje Oost-Vlaanderen. Meer info:www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelen/wandelnetwerk-pajottenland

%d bloggers liken dit: