SINT-PIETERS-LEEUW: – Een propere gemeente is een leefbare gemeente. Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw vindt het belangrijk dat de gemeente een nette omgeving is en spant zich hard in om dit te realiseren. De komende maand vraagt het gemeentebestuur echter hulp aan alle basisscholen van Sint-Pieters-Leeuw.

In bovenstaand YouTube-filmpje  kan je zien hoe het gemeentebestuur en Haviland in een Fata Morgana-filmpje de leerlingen uitdagen om gedurende één maand 100 batterijen te verzamelen, de schoolomgeving net te houden en een modeshow te organiseren met kledij gemaakt van afval. Bij iedere behaalde uitdaging kunnen de klassen een Fata Morgana vuilbakje verdienen.

Om hen daarin te ondersteunen, krijgen alle scholen bezoek van een vuilniswagen en kan de interactieve tentoonstelling “Afval is geen afval” bezocht worden. Zo leren de leerlingen meer over wat er allemaal met hun afval gebeurt.

%d bloggers liken dit: