Bulldogploegen-politie_Sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – Vorige zondag 08/02/2015 bewezen de “Bulldogploegen” van de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw opnieuw hun waarde en scherpte. Op patrouille werden drie manspersonen opgemerkt die schijnbaar aan het sjoemelen waren met nummerplaten van een voertuig. Niet duidelijk wat en waarom de drie personen zich op die plaats ophielden, werd beslist om de drie manspersonen na een korte observatie te interpelleren. Het bleek een schot in de roos te zijn en de drie verdachten konden onmiddellijk gekoppeld worden aan de diefstal van een nummerplaat.

Politie Sint-Pieters-Leeuw: “Met gestolen nummerplaten worden soms andere, meestal zwaardere strafbare feiten gepleegd en met enig voorbehoud zou kunnen gesteld worden dat dit nu werd vermeden. Het verder onderzoek bracht nog diverse andere zaken aan het licht waarover de drie gecontroleerde personen werden geïnterpelleerd.

Met een sterker verankerde aanwezigheid onder het motto “beter aangestuurd blauw op straat ” en met de hulp van de inwoners van Sint-Pieters-Leeuw moet het beter gaan en kan en mag 2015 voor wat betreft de diefstallen geen kopie worden van 2014. Samen moet dit zeker kunnen!

Verdachte handelingen kan u steeds melden via politie Sint-Pieters-Leeuw op tel.02/371.22.28  of 101.

Bulldogploegen staan op scherp
“Niet meer zoals de maanden februari, maart en april van 2014” was de algemene conclusie van een intern overleg van de politie van Sint-Pieters-Leeuw  hetgeen de criminaliteitscijfers van de diefstallen braak binnen de gemeente had geëvalueerd. Onmiddellijk na het overleg kreeg de projectleider de opdracht om alles uit de kast te halen om een tweede 2014 te vermijden, met de beschikbare middelen in financieel moeilijke tijden, voorwaar geen sinecure voor de lokale politie.
De rode lijn doorheen het project was de zichtbare (op dienstvoertuig) en onzichtbare (op anoniem voertuig) ploegen gerichter en efficiënter aan te sturen en te coachen. Daarom werd snel beslist om een oud project van onder het stof te halen en terug te implementeren of in te zetten. De “bulldogploegen” zijn daarom reeds sinds het begin van het jaar 2015 terug van weggeweest en bewijzen ook in de eerste dagen van februari 2015 opnieuw hun nut. In januari 2015 hebben wij jullie na de aanhouding van diverse verdachten naar aanleiding van strafbare feiten al laten kennis maken met het concept van versterkte aanwezigheid.

zie artikel: 19/01/2015 – Bulldogploegen politie Sint-Pieters-Leeuw boeken resultaat

%d bloggers liken dit: