2015-02-03-dranken-schoentjesSINT-PIETERS-LEEUW: – Op het Congres van de Federatie van Belgische Drankenhandelaars (FeBeD), die zo’n 700 professionele drankenhandelaars vertegenwoordigt, die dit jaar plaats vond in de Antwerp Expo, ontving drankenservice Schoentjes uit Sint-Pieters-Leeuw opnieuw de Award voor ‘Dag van de Drankenhandelaar’.

Voor de vierde keer werd er een Award uitgereikt aan een drankenhandelaar, die, ter gelegenheid van de “Dag van de Drankenhandelaar”, de beste/meest originele initiatieven/acties ondernomen heeft. Een jury van “Mistery Shoppers” heeft dan een rondgang gedaan bij de 150 deelnemende drankenhandelaars verspreidt over gans België. Tijdens het Congres in Antwerp Expo georganiseerd door FEBED werd deze award uitgereikt aan enkele drankenhandelaars, waaronder ook Drankenservice Schoentjes uit Sint-Pieters-Leeuw.

Olivier Huygens: ” Het is nu reeds de 4e keer op rij dat we deze Award winnen.
Steeds tijdens de ‘Dag van de Drankenhandelaar’ dat plaatsvindt het 4e weekend van november dingen we mee om deze Award binnen te halen. Dit jaar openden we onze deuren en konden onze klanten genieten van talrijke degustaties en promoties. Jaarlijks tijdens dit weekend staan overal in België de drankenhandelaars en hun klanten in de schijnwerpers !

Uit dankbaarheid maakten we dit jaar gebruik om zo’n 300 hamburgers uit te delen, waren er verschillende bier-wijn en gin-tonic degustaties en gaven we 10% extra korting op bijna alle artikelen. Voor de kinderen was er een blindproeverij van frisdranken en verkregen ze bij het juiste antwoord telkens een geschenk.”
Het blijft een hele eer en een vorm van appreciatie dat we opnieuw de Award konden binnenhalen. Wij aanzien deze trofee als een waardering voor onze dagelijkse inspanningen.
Als ik even terugblik naar 2003 toen we met onze firma verhuisden van het centrum van Vlezenbeek met een totale oppervlakte van 250 m2 naar de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw met een oppervlakte van 2000 m2 dan blijkt dat we toen de juiste keuze hebben gemaakt. Door de grotere oppervlakte konden we onze klanten een ruimer aanbod aanbieden en werd het winkelen voor hen aangenamer. Daarbovenop de toetreding in 2009 tot de aankoopgroepering van Prik&Tik is het helemaal omhoog gegaan. Door samen grootschalige en doelgerichte reclame te maken onder de naam Prik&Tik versterkten we onze marktpositie. Lokaal behouden we de naam “Schoentjes” maar eens buiten de lokale grenzen zijn we “Prik&Tik Sint-Pieters-Leeuw”. Zo zijn er reeds 84 winkels in België wat maakt dat Prik&Tik de grootste aankoopgroepering voor de bierhandel is.

Geregeld wonen wij tal van beurzen en vergaderingen bij om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden, verschuivingen en hypes op de markt. Zo ook ontdekten we al snel de hype rond Gin-Tonic. Momenteel beschikken we over een aanbod van meer dan 180 verschillende soorten Gin’s met daarbij horende alle soorten en merken Tonic’s. Van herre en ver komen mensen deze afdeling ontdekken en gaan ze naar huis met telkens weer een andere, soms wel zeer schare en unieke Gin-fles.
Inventief, creatief en vooruitdenkend ligt aan de basis van elke zelfstandige zaak. De beste schipper is namelijk diegene die de tegenwind gebruikt om vooruit te gaan. Niet klagen en zagen maar optimistisch nadenken over de toekomst van ons bedrijf te midden van de moeilijke en welbesproken sector “HORECA”.
“Onze specialisatie in dranken en know-how zijn de belangrijkste troeven. We blijven mensen motiveren om hun aankopen te doen in gespecialiseerde zaken zoals de vele buurtwinkels. Daarom ook zijn we lid van de lokale handelsvereniging “RinkRond Leeuw” waar we via netwerking ook andere lokale zelfstandigen aansporen om mee te gaan in deze gedachte. Mede dankzij klanten-en spaarkaarten bieden we onze klanten heel wat voordelen. Er is een toekomst voor de ‘kleine’ zelfstandige maar dan moet er wel dagelijks en op een positieve manier worden aan gewerkt.”

%d bloggers liken dit: