fotograaf Jimmy Kets tijdens de Pensenkermis Harmonie Sint-Cecilia Sint-Pieters-Leeuw
fotograaf Jimmy Kets tijdens de Pensenkermis Harmonie Sint-Cecilia Sint-Pieters-Leeuw

PAJOTTENLAND / ZENNEVALLEI: – In het kader van de fototentoonstelling van Jimmy Kets Erfgoed & Zonen die momenteel in CC Westrand loopt, organiseert de Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei een fotowedstrijd. Voor deze fotowedstrijd kan iedereen foto’s inzenden van tradities uit de regio.

De reeds ingezonden foto’s bewijzen alvast hoe gevarieerd de tradities in de regio zijn. Foto’s insturen kan tot eind februari 2015.

In de tentoonstelling Erfgoed & Zonen zien we de blik van topfotograaf Jimmy Kets op de tradities in de regio Pajottenland en Zennevallei. De erfgoedcel daagt iedereen uit om hetzelfde te doen en om een traditie uit zijn/haar omgeving in beeld te brengen. Tradities zijn immers heel aanwezig in ons dagelijks leven, denk maar aan ambachten die worden doorgegeven van vader op zoon of jaarlijkse evenementen van verenigingen. Op die manier wil de erfgoedcel een fotografische en persoonlijke kijk op het immateriële erfgoed in de regio verzamelen.

De eerste ingezonden foto’s van o.a. de paardenprocessie in Elingen, de bloemenstoet in Ternat of de jaarlijkse streekbierenavond in Roosdaal, zijn alvast veelbelovend. Stemmen op de foto’s kan via de facebookpagina van de erfgoedcel.
Naast de publieksprijs zal Jimmy Kets ook zijn favoriete foto’s selecteren. De winnaars (één publiekspijs en één keuze van Jimmy Kets) krijgen een geprinte foto van Jimmy Kets uit de expo. Daarnaast wordt er ook een selectie van de ingezonden foto’s tentoongesteld op Erfgoeddag 2016, die in het teken van tradities zal staan.

Meer info over de tentoonstelling en de wedstrijd vind je op www.erfgoedenzonen.be.
Zie ook onze aankondiging van 09/01/2015 – KLIK HIER

%d bloggers liken dit: