NEGENMANNEKE: – Vandaag tijdens de nationale staking zijn de personeelsleden van de St-Stevensschool in de parochie Negenmanneke (Sint-Pieters-Leeuw) voltallig aan het werk. Zij bieden de 300 kinderen onderwijs aan waarop zij recht hebben volgens directeur Guido Geldhof. Wij staan immers met een HART voor de klas en zijn blij dat wij, in deze economisch moeilijkere tijden, allen werk hebben en onze boterham goed verdienen.
2014-08-04-Sint-Stevensschool 2009-09-13-75jaarSint-Stevensschool_Directeur-Guido-Geldhof
De leerkrachten van de Sint-Stevensschool kwamen deze ochtend verkleed als oma en opa naar school. Dit als ludieke actie om aan te geven dat ze niet akkoord gaan met de maatregelen van de regering. Ze willen niet staken maar toch een signaal geven.

2014-12-15-ST-Steven_staakt_nietDirecteur Guido Geldhof: ‘Ons team staat uiteraard niet te springen en te juichen omtrent alle voorstellen die de verschillende regeringen hebben voorgesteld. Wij betreuren ook dat we een deel van ons loon zullen moeten inleveren wegens de indexsprong, wij betreuren ook dat de school iets minder werkingsmiddelen zal ontvangen, wij staan momenteel niet allemaal te dansen omdat we mogen werken tot 67 jaar om een volledig pensioen te mogen ontvangen.
Wij zijn er wel van overtuigd dat er moet onderhandeld worden over die verschillende materies. En wij beseffen wel dat deze regering de tering naar de nering wenst te zetten en hierdoor moet er bespaard worden.

Er zal beslist nog een dialoog volgen, geleid door volwassen mensen. Om die dialoog te starten hoef je geen dag te staken, hoef je het land economisch niet plat te leggen.
Wij bezorgen, met veel plezier, de 300 kinderen nog een fijne laatste lesweek alvorens de Kerstvakantie aan te vatten.

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: