SINT-PIETERS-LEEUW: – Deze week is een aannemer gestart met de herstellingswerken aan de gebarsten spant in de grote sporthal van het Wildersportcomplex in Zuun.
2014-12-10-Wildersportcomplex_herstellingswerken_01
Schepen voor Sport Jos Speeckaert: “Maandag is de aannemer begonnen met de herstellingswerken die normaal tegen kerstmis afgerond zullen zijn. Dus januari 2015 zal de grote sporthal terug toegankelijk zijn voor de Leeuwse sportclubs.”
2014-12-10-Wildersportcomplex_herstellingswerken_02 2014-12-10-Wildersportcomplex_herstellingswerken_03
De grote sporthal is reeds sinds 25 september om veiligheidsredenen gesloten. Er werd toen een barst in één spant van het dak vastgesteld. Mogelijke overbelasting van de zonnepanelen op het dak liggen volgens een studie aan de oorzaak. De gevechtssportzaal, het zwembad en de cafetaria bleven wel open.


In het het “masterplan Leeuws gebouwenpatrimonium” dat dinsdagavond werd voorgesteld aan de gemeenteraadscommissie voor gebouwen was er ook nieuws te rapen over het Wildersportcomplex.

Wildersportcomplex : uitbreiden met opslagruimte

Het Wildersportcomplex kampt met een gebrek aan geschikte opslagruimte o.m. voor sportmateriaal. Het gemeentebestuur heeft nu de bedoeling aan de achterzijde een geschikte opslagruimte bij te maken en de buitengevels te herstellen waar nodig. Hiervoor is 375 000 euro opgenomen in de meerjarenplanning (2016).

Tevens zal een bibliotheek uitleenpunt Zuun-Negenmanneke ondergebracht worden in het Wildersportcomplex.
(Bekijk ons artikel hierover – KLIK HIER)
2014-12-10-Wildersportcomplex_voorzijde-met-schoolbus 2014-12-10-Wildersportcomplex_achterzijde

%d bloggers liken dit: