RUISBROEK: – Deze namiddag bracht Sinterklaas een bezoekje aan het lokaal dienstencentrum ’t Paviljoentje.
In de voormiddag was hij ook reeds op bezoek geweest in de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec.
2014-12-05-Sint-paviljoentje_02
Vrijdagochtend maakten Sint en zijn helpers op een heel originele manier hun intrede in de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec. De Heilige man en zijn pieten waren verloren gelopen en terecht gekomen in het ‘OCMW administratief centrum Het Hemelrijk’. Vanop de speelplaats zagen groot en klein de Sint en zijn pieten de lift nemen in het administratief centrum. Maar gelukkig vond hij de school.
Sinterklaas nam nota van het afvalarm beleid van de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec en doet hieraan actief mee. De schoentjes in de klassen werden immers gevuld met lekkers zonder papiertjes. De sorteerpieten controleerden de vuilnisbakken op de speelplaats. Sinterklaas wil ook een steentje bijdragen om het spelen op de speelplaats aangenamer en zonder ruzie te laten verlopen. Daarom bracht de Heilige Man koffers met speelgoedjes mee.
De Pieten waren ’s middags moe van al deze activiteiten. Ze hadden rust nodig! Sinterklaas vroeg daarom in de kleuterklassen hulppietjes om de speculaas te verdelen bij de senioren van ’t Paviljoentje. Zo hielpen de kinderen niet alleen de Sint; maar ook de buren van de school!
Na het bezoek van de sint genoten de senioren nog van een optreden van het Duo Twilight.

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: