2014-09-18_gemeentehuis_Sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – Op 25 juni 2014 ondertekende de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de burgemeestersconvenant. Hiermee beloven ze om maatregelen te nemen om tegen 2020 de CO2-uitstoot met minstens 20% te verminderen. Dit vergt een doordachte aanpak, metingen en concrete acties.

Naast het uitvoeren van de verschillende stappen van de burgemeestersconvenant wordt er gewerkt rond volgende drie doelgroepen:
– De gemeente wil eerst en vooral zelf het goede voorbeeld geven en zal werken aan eigen gebouwen, wagenpark en openbare verlichting.
– Samen met bedrijven willen ze een ‘lerend netwerk’ opstarten. Zo kunnen ze elkaar informeren en samen de nodige inspanningen leveren om hun doel te bereiken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zal hen ook financieel winst opleveren. Hiervoor wordt samengewerkt met UNIZO, Voka en de raad voor lokale economie.
-Tot slot wil de gemeente ook de burgers en scholen betrekken. Dit kan via sensibilisatie en de organisatie van infosessies. Hiervoor wordt samengewerkt met Kyoto in het Pajottenland. Samen met Kyoto in het Pajottenland zullen we bovendien actief werken rond energiebesparing in scholen en gemeentelijke gebouwen.

Op 6 november 2014 om 20.00 uur in De Merselborre (Kunstenzaal) – Schaliestraat 2 te 1602 Vlezenbeek – vindt de eerste infosessie over het lerend netwerk energie besparen voor bedrijven plaats.
Op de agenda staan volgende punten die het bedrijf kunnen helpen om slimmer, efficiënter en goedkoper met energie om te gaan:
1. Voorstel werking Voka, UNIZO en Agentschap Ondernemen
2. Lerend netwerk energie besparen
3. Gratis energiescans
4. Subsidies
5. Open discussie
Ook u bent welkom!
Inschrijven kan bij Milieuambtenaar Liesbeth Bortels: 02 371 63 53 – liesbeth.bortels@sint-pieters-leeuw.be

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder