SINT-PIETERS-LEEUW: – Deze voormiddag plantte de cultuurraad opnieuw paasbloemen in de gemeente in de Rekerstraat,aan het rond punt Inkendaal,in de Europalaan en op het Parkplein in Zuun.
2014-10-25-cultuurraad-paasbloemen_02
Cultuurraadvoorzitter Hubert Avaux:”We zijn blij met ongeveer een 20 tal medewerkers deze meer dan 20 jaar oude traditie levendig te houden.Het was wijlen deken
Juul Sarens die de idee lanceerde om de Sint-Pieterskerk in de paasbloemen te zetten.De toenmalige Schepenen Robert Lots en Félicien Bosmans waren het idee zeer genegen.De KWB Rink plantte toen 16000 bollen,door de gemeente ter beschikking gesteld, rond de kerk.
Schepen Martin Schoukens nam met de cultuurraad de draad verder op .Vandaag zet Schepen Jan Desmeth met evenveel enthousiasme met de cultuurraad deze traditie verder.Sint-Pieters-Leeuw mag zich stilaan bloemengemeente noemen.

Deze diashow vereist JavaScript.

1 comment

  1. Telkenjare worden er enkele duizenden narcissen bijgeplant in Leeuw. De cultuurraad en zijn leden/sympathisanten verdienen alle lof. Martin Schoukens heeft bij mijn weten nog geen bol in de grond gestoken tijdens deze plantingen. Volgend jaar misschien ?

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: