SINT-PIETERS-LEEUW / VLEZENBEEK: – Donderdagavond zijn de voorstanders van de tractorsluizen,actiecomité Veiligheid en Leefbaarheid, met ongeveer 50 personen naar de gemeenteraad getrokken om nogmaals hun standpunten over de huidige situatie met de tractorsluizen in Vlezenbeek aan te kaarten.
2014-09-25-voorstanders-tractorsluizen-aan-gemeenteraad_01
Michel Peeters vertelt namens het actiecomité Veiligheid en Leefbaarheid hun standpunten:

Door een efficiënte en drastische ingreep tegen het niet leefbare sluipverkeer, is de veiligheid, leefbaarheid en het landelijke karakter teruggekeerd.

Wandelaars, fietsers en ruiters zijn steeds talrijker, dit om even op adem te komen van het jachtige leven van vandaag. (Groot)ouders kunnen opnieuw met gerust hart genieten van een wandeling met de (klein)kinderen. De hond even uitlaten staat opnieuw voor ontspanning ipv inspanning.

Wegbermen herstellen zich, sluik- en strooiafval behoort tot het verleden.

Rondzwervende verkenners worden gemakkelijker opgemerkt.

De gevreesde impact op de hoofdwegen is er niet, integendeel, file verloopt vlotter dan voordien.

Meer en meer volwassenen en kinderen, maken gebruik van deze verbindingsweg om met de fiets in plaats van met de auto naar het werk of naar school te gaan.

De boomstructuur werkt en wordt meer en meer geapprecieerd, ook door eerdere tegenstanders.

Door een afschuining van één van de betonblokken als test, kunnen landbouwers opnieuw met aanhangwerktuigen doorrijden. Deze vorm is eveneens veiliger voor fietsers, aangezien ze er vlotter over geraken.

Hulpdiensten zijn volledig op de hoogte van de huidige toestand, dit zijn wij zelf nagegaan.

Zelfstandigen en landbouwers hebben nog nooit zoveel publiciteit gekregen, klanten blijven komen, gratis bewegwijzering naar hun zaak of bedrijf maakt ze veiliger toegankelijk dan voordien met het sluipverkeer.

De kortzichtige opmerkingen over de omrijfactor, die is er voor iedereen (max 3 minuten!). Deze komen dan ook vooral van de buitenstaanders die zelf deel uitmaken van het sluipverkeer, zonder respect voor de bewoners daar ze er zelf geen hinder van hadden.

Een terugkeer naar die verschrikkelijke periode van sluipverkeer, agressie, stresstoestanden, geluidsoverlast en onveilige situaties zijn niet meer tolereerbaar en zullen wij nooit meer toelaten!

Hierbij nogmaals onze dank aan de mensen die hetzelfde idee van veiligheid en leefbaarheid waarderen en dit project hebben kunnen realiseren.

%d bloggers liken dit: