vzw_De-Poel_logoSINT-PIETERS-LEEUW / REGIO: – De Poel vzw (Centrum Persoonsgerichte Ondersteuning voor Volwassenen met een Beperking), met afdelingen in Sint-Pieters-Leeuw, Ruisbroek, Schepdaal, Ternat en Sint-Genesius-Rode blijft verder investeren in hun accommodaties.

Zo zijn ze gestart met de bouw van een industrieel voedingsatelier in St-Genesius-Rode. De gasten zullen er verkoopbare, kwaliteitsvolle producten maken, zodat ze later eventueel kunnen doorstromen naar het reguliere of semi-reguliere arbeidscircuit.

2012-12-11-vzw-de-poel_Esdoornlaan_33In Sint-Pieters-Leeuw zal er een volwaardige computerklas ingericht worden, en er zal geleerd worden, om de persoonlijke ontwikkeling van de gasten te bevorderen. Een heus trainingscentrum om de noden bij de verschillende arbeidsvormen op te vangen, zal er uitgebouwd worden. Daarnaast is ook de optimalisering van een houtatelier aan de orde.

In Schepdaal wordt er gezorgd voor rust, ontspanning en relaxatie voor personen met de zwaarste zorgvraag. Bijkomend sanitair, douche en badkamer, passieve snoezelruimte werden reeds gerealiseerd. Een actieve snoezelruimte en snoezeltuin staan nog op de planning. De Poel Vzw wil bekomen dat iedereen zich “wel” voelt in zijn “zijn”.

De-Poel_kerkstraat-RuisbroekDaarnaast wordt er in het home van Ruisbroek en in de bungalows van Ternat opvang geboden en activiteiten aangeboden aan gasten die hier permanent of tijdelijk nood aan hebben.

Vanaf oktober 2014 wordt er gestart met een nieuwe unitwerking bij De Poel, waarbij de visie van De Poel werd aangepast: de mogelijkheden van de cliënt en zijn netwerk, en hierbij ook zorg op maat, staan centraal.

De Poel Vzw organiseert verschillende activiteiten om al deze projecten te kunnen verwezenlijken.
2014-09-24-wijnactie-de-poelZo organiseert de gebruikersraad op vrijdag 10 oktober van 17u tot 21u en op zaterdag 11 oktober 2014 van 14u tot 18u een wijndegustatie.
Deze wijndegustatie zal plaatsvinden in kasteel Coloma, J. Depauwstraat, 25, te St-Pieters-Leeuw.

U heeft daar natuurlijk ook de mogelijkheid om wijnen te bestellen.
De wijndegustatie met de bereidwillige medewerking van volgende serviceclubs: Rotary club St-Pieters-Leeuw, Fifty-One club , Lions club St-Genesius-Rode en Lions club Halle-Arenberg.
Voor meer info kan u terecht bij Freddy Steens, GSM: 0474/866 301

Kan u niet aanwezig zijn, en wil u De Poel toch steunen? Dan kan u een gift doen op het nummer BE42 7795 9092 6054 met vermelding van “wijndegustatie”. Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest.

Check de website www.vzwdepoel.be voor meer info over Vzw De Poel, activiteiten die
georganiseerd zullen worden in de komende maanden en nog veel meer!

%d bloggers liken dit: