NEGENMANNEKE: – Je verplaatsen met een rolstoel verloopt niet altijd op wieltjes. Om dit probleem aan te kaarten organiseerde Betty Van Laethem, in samenwerking met de Kristelijke vereniging voor Gehandicapten (KVG), het Rode Kruis en het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw de 12 de “wandeling op wieltjes” dit jaar in Negenmanneke. 117 mensen waren van de partij om aan de lokale politici de problemen te tonen die ze onderweg tegen komen.

Dubbelklik op de foto om deze in groot formaat te bekijken
Dubbelklik op de foto om deze in groot formaat te bekijken

Lucien Wauters, schepen voor Volksgezondheid en Welzijn:’Reeds 12 jaar wordt de rolstoelwandeling in de verschillende deelgemeenten georganiseerd. Vandaag zijn we voor de derde keer in het Negenmanneke. Vandaag gaan wij als politici luisteren naar de bekommernissen van personen met een beperking als ze zich verplaatsen in Negenmanneke. Nadien bekijken we dan wat we kunnen aanpassen . Maar natuurlijk ontgaat het vandaag niemand dat zowel de federale, de Vlaamse, als de lokale overheden structureel moeten besparen. Dus we zijn natuurlijk beperkt in onze eigen financiële mogelijkheden‘.

2014-09-20-rolstoelwandeling (22)Op de wandeling van een goed uurtje merkten de politici al gauw dat het een rolstoel niet overal evident is om door te komen. Te hoge borduren bij het oversteken, planten die over voetpad woekeren, smalle doorgangen aan elektriciteitspalen, stukken ontbrekend voetpad,… Men zag meteen welke problemen dit veroorzaakte om op een veilige manier er voorbij te geraken want op een gewone weekdag is er niet altijd begeleiding of hulp in de buurt.

Na de wandeling werden dan ook alle problemen opgelijst en overhandigt aan het gemeentebestuur.

Deze diashow vereist JavaScript.


Heel wat problemen ondervonden de rolstoelgebruikers ook op de voetpaden van de Bergensesteenweg en de Albert van Cotthemstraat.

Jan Desmeth, schepen van Mobiliteit en Verkeer:’Deze wandeling bewijst dat de aanpassingen aan de Bergensesteenweg absoluut noodzakelijk zijn. Dus we zullen zeker iedereen al uitnodigen op 9 oktober op de infoavond over de Bergensesteenweg.
De aanpassingen voor de wagens en de zwakke weggebruikers zowel voetganger als fietser zijn hier echt noodzakelijk.
De plannen zijn voorzien maar gezien het ten vroegste in 2019 is dat ze zullen uitgevoerd worden zijn we hier meer en meer aan het denken dat er hier ook iets tijdelijk moet gebeuren om die 5 jaar toch te overbruggen.

Burgemeester, Luc Deconinck: ‘Ja dit voetpad in de Albert van Cotthemstraat heeft heel wat gebreken. Het staat reeds op de planning om aangepast te worden.’

De wandeling werd besloten met een gezellig samenzijn in Dienstencentrum Negenhof.

%d bloggers liken dit: