2014-08-12-campagne_vlaams-in-de-randVLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant zet sterk in op het Vlaams karakter van de Rand. Ze lanceert een nieuwe campagne om via diverse kanalen anderstaligen aan te zetten Nederlands te leren. Ze geeft ook financiële middelen aan het Huis van het Nederlands voor de begeleiding van lokale ambtenaren om hen te leren omgaan met anderstalige cliënten.

De provincie Vlaams-Brabant start vandaag een campagne om anderstaligen in de Vlaamse Rand rond Brussel aan te sporen lessen Nederlands te volgen. De slogan van deze campagne is ‘Nederlands leren, simple comme bonjour-Nederlands leren, a piece of cake’.

2014-08-12-campagne_vlaams-in-de-rand_02-fluo-stiftIn het verlengde van deze campagne verdeelt de provincie markeerstiften met het gratis telefoonnummer voor informatie over lessen Nederlands aan het anderstalig cliënteel van de OCMW’s.

We timmeren reeds jaren, vooral achter de schermen, aan de versterking van het Vlaams karakter in de Rand. Hierbij zetten we onze middelen op een efficiënte manier in met het oog op resultaten op de langere termijn. We ‘investeren’ in lessen Nederlands voor anderstaligen opdat ze deel kunnen uitmaken van ons gemeenschapsleven en in vorming en begeleiding van overheidspersoneel dat dagelijks in contact komt met anderstaligen’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het Vlaams karakter.

Taalbeleid in de Rand
Het Huis van het Nederlands Vlaams-Brabant organiseert procesbegeleidingen taalbeleid voor lokale besturen. Dankzij de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant kan het Huis van het Nederlands Vlaams-Brabant momenteel 30 lokale besturen begeleiden.
Deze besturen zijn stad en OCMW Halle, OCMW Wezembeek-Oppem, stad en OCMW Vilvoorde, OCMW Meise, gemeente, politie en OCMW Sint-Pieters-Leeuw, gemeente en OCMW Dilbeek, gemeente en OCMW Liedekerke, gemeente en OCMW Grimbergen, gemeente en OCMW Asse, gemeente en OCMW Machelen, stad en OCMW Landen, gemeente en OCMW Beersel, gemeente en OCMW Zemst, gemeente en OCMW Ternat, gemeente en OCMW Zaventem en gemeente Affligem.

Het te ontwikkelen taalbeleid zoekt oplossingen voor talige knelpunten in de organisatie en de dienstverlening van de gemeenten. Zo kan men tegelijkertijd de taalwet respecteren als klantvriendelijk zijn.

Meer info: www.infonl.be of via het gratis telefoonnummer 0800-123 00

%d bloggers liken dit: