SINT-PIETERS-LEEUW / LENNIK: – Afgelopen weekend waren het de Dolle Dagen van Gaasbeek. Een leuk evenement maar voor sommigen met een mindere afloop. Twee bezoekers van het evenement hebben afgelopen nacht ongevallen veroorzaakt in Sint-Pieters-Leeuw. Gelukkigen waren er geen andere partijen bij betrokken.
2014-07-07-ongeval-1 2014-07-07-ongeval-2
Een eerste ongeval had plaats op de Appelboomstraat omstreeks 02:30 uur. Eén voertuig verloor de controle over het stuur, raakte een woning, een verlichtingspaal en een omheining. Ter plaatse aangekomen werd overgegaan tot een alcoholtest. Deze resulteerde positief, het rijbewijs van de chauffeur werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken op bevel van het parket Halle-Vilvoorde.

Een tweede ongeval had plaats op de Pepingensesteenweg omstreeks 04:40 uur. Ook hier was er maar sprake van één voertuig. De bestuurder is vermoedelijk in slaap gevallen en ramde een verlichtingspaal. Hierdoor is het voertuig beginnen tollen en raakte dit zwaar beschadigd. De bestuurder kwam er vanaf met een hoofdwonde maar heeft het ziekenhuis reeds verlaten. Ook hier werd overgegaan tot een alcoholtest. Het resultaat was eveneens positief met een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de termijn van 15 dagen tot gevolg.

Politie Sint-Pieters-Leeuw: `Wij benadrukken dat drinken en rijden niet samengaat. Ondanks de zomerbob periode moeten wij toch vaststellen dat de alcohol vaak in het spel is. Het fabeltje van: “ze gaan mij toch niet pakken,” is een gevaarlijk spel. U speelt niet alleen met uw eigen leven maar ook met dit van derden.`

%d bloggers liken dit: