2014-06-30-rugzakhoezenVLAAMS-BRABANT: – Jeugdorganisaties kunnen bij de provincie Vlaams-Brabant gratis reflecterende rugzakhoezen bestellen. Deze rugzakhoezen moeten de zichtbaarheid van jongeren op kamp of op weg naar een speelplein verbeteren. En zo ongevallen in het verkeer voorkomen.

De start van de zomervakantie is ook de start van de hoogdagen in het jeugdwerk. De jeugdbewegingen vertrekken op kamp, de speelpleinwerkingen openen hun deuren en allerlei vakantieactiviteiten zorgen voor een gevarieerd zomeraanbod. Zowel te voet als met de fiets zal je de komende weken groepen kinderen en jongeren tegenkomen. Op weg naar de kampplaats, op dropping of onderweg naar het bos in de buurt. Zorgen dat men gezien wordt op pad is dan van levensbelang.

We willen onze jeugdgroepen sensibiliseren over verkeersveiligheid en ons steentje bijdragen aan hun zichtbaarheid. Daarom kunnen Vlaams-Brabantse jeugdorganisaties een pakket reflecterende rugzakhoezen met een unieke tekening van Jeroom aanvragen. Brochures met de verkeersregels en tips voor wandelende of fietsende groepen én een spelfiche om met de begeleiding stil te staan bij hoe je veilig op stap kan gaan als jeugdgroep, vervolledigen het pakket’, zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor jeugd.

Een persoon met donkere kledij wordt in de dimlichten van een aankomende auto gezien tot op 20 meter, met heldere kledij tot op 50 meter en met reflecterend materiaal zelfs tot op 150 meter. Een auto die 90 km/u rijdt bij normale weersomstandigheden heeft 64 meter nodig om tot stilstand te komen.

Een fluo accessoire, zoals een reflecterende rugzakhoes, kan dus levens redden,’ aldus gedeputeerde Luc Robijns. ‘Een rugzakhoes is ook een goed alternatief voor fluo hesjes voor jeugdbewegingen die trektochten of avondactiviteiten doen. Een fluo hesje met daarover een rugzak heeft weinig effect. Rugzakhoezen zijn hiervoor een prefect alternatief.’

Jeugdorganisaties die zelf ook een pakket rugzakhoezen willen ontvangen, kunnen dit aanvragen via www.vlaamsbrabant.be/rugzakhoezen

%d bloggers liken dit: