REGIO: – Afgelopen zondag nodigde vzw Renkoekoek de pers en sympathisanten uit voor de Kick-off van hun sportieve en sociaal geëngageerde evenementen. Ook op het programma stond een teamvoorstelling van het in mei opgerichte ambitieuze Olympic Running Team. In dit team zitten oa. vier sporters uit Sint-Pieters-Leeuw. Het zijn: Jan Cornelis, Daan Van Diest, Bart Alsteens en Roel Stiens.
2014-06-22-olympic-running-team_ploegfoto_ORT
Zondag 22 juni werd de kick-off van VZW Renkoekoek gegeven, deze VZW is de overkoepelende noemer van tal van sportieve evenementen en projecten, waarvan het Olympic Running Team er één is. Renkoekoek stelt de volgende 3 sportieve events aan u voor: Op vrijdag 15 augustus organiseert het de 20ste duatlon Halle, het 5de Halse Crossweekend is voor 8,9 en 11 november en vrijdag 26 december 2014 slaagt het zijn organisatietenten op in Sint-Pieters-Leeuw voor de 4de sfeervolle Leeuwse kerstcorrida.

VZW Renkoekoek steekt de eventuele opbrengst van deze evenementen niet in zijn eigen zak, ze investeren in tal van mooie projecten met als doel om met dit geld nog meer mensen aan het sporten te krijgen. Mensen van elk niveau moeten de kans krijgen om op een gezonde en positief gestimuleerde manier aan sport te kunnen doen. Zo steunen ze de jeugd van Olympic Essenbeek Halle, het ‘Run to walk again’-project van Marc Herremans en het Olympic Running Team.

Het Olympic Running Team werd na een lange en doordachte voorbereiding in mei 2014 gelanceerd op sociale media. Met reeds tal van goede prestaties aan de top van de nationale atletiek staat het team nu ook sportief op de rails. Nu zondag werd het ambitieuze atletiekteam officieel voorgesteld aan de pers en opgekomen familie en vrienden in de raadzaal van het Halse stadhuis.

Presentator Jean-Pierre De Staercke vertelde heel oprecht hoe hij ervoor zorgde dat Tim Moriau een tweetal jaren terug eindelijk de kans kreeg om de afstandsgroep van OEH onder zijn vleugels te nemen. Teammanager Tim Moriau kreeg het woord en gaf wat meer uitleg over hoe atletiekdromen stap voor stap in realistische ambities werden omgezet en hoe hij aan de toekomst werkt met zijn
hypergemotiveerde Olympic Running Team.

Coach Moriau: “Ik heb een team van 18 gemotiveerde en vooral gepassioneerde atleten kunnen creëren, de behaalde resultaten van de leden zijn al mooi, maar het respect en de dankbaarheid die je krijgt, daar doe ik het voor. De groepsgeest is ook ongelofelijk in deze vriendengroep, velen trainen dagelijks samen en trachten elkaar te motiveren om progressie te blijven maken en om zich te verzorgen. Ook kan ik rekenen op een
goede omkadering die nog verder zal uitgebouwd worden. Momenteel worden we al uitstekend begeleid door kinesist Peter Laus en zorgt ons communicatieteam al voor een goeie en duidelijke communicatie. We streven progressie en een zo professioneel mogelijke begeleiding na. Doel is om binnen enkele jaren zowel het Belgische als het Europese atletieklandschap te domineren met dit team.

Meer info: http://olympicrunningteam.com/

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder