SINT-PIETERS-LEEUW: – De Leeuwse Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting cvba (GMV) kan in zijn jaarverslag mooie cijfers voorleggen. Voor het vierde jaar op rij heeft de GMV winst gemaakt en haar liquide middelen versterkt.

Nadine Thysens, Marc Paesmans en Roger Desmeth
Nadine Thysens, Marc Paesmans en Roger Desmeth voor het toekomstig administratief gebouw.

Voorzitter GMV, Roger Desmeth: ‘Niet dat we over de winst cijfers euforisch moeten doen, want dit werkjaar wordt met winst beëindigd vooral dankzij de provinciale toelage (= subsidie) en door de verkoop van enkele sociale huurwoningen en de verkoop van 11 koopwoningen.
Het personeelsbestand is praktisch ongewijzigd, spijts de enorme administratieve toename voor onze medewerkers.
De renovaties van onze sociale woningen waren zeer belangrijk gezien onze maatschappij meer dan 90 jaar oud is. Verschillende renovaties zijn uitgevoerd of zitten in de pipeline in verschillende gemeenten o.a. te Dilbeek, Leerbeek, St-K-Lombeek, Ternat, Hoeilaart en Sint-Pieters-Leeuw. Verder worden er zo’n zeven nieuwe bouwprojecten uitgevoerd.
Verder nemen we actief deel in de samenwerking met de VVH (Huur), de VLEM (koop), hierdoor realiseren we een meerwaarde.

Marc Paesmans, directeur GMV:’ De maatschappij heeft de voorbije jaren weinig nieuwbouw gerealiseerd omdat enerzijds veel inspanningen naar de renovatie van het bestaande patrimonium gingen en anderzijds omdat nieuwbouw projecten van de opstart tot de realisatie de nodige doorlooptijd kennen . Tevens worden de aankopen van nieuwe gronden duur en is het verkrijgen van gronden in erfpacht ook moeilijk geworden.
Maar ondanks het oude patrimonium mogen we fier zijn dat met de vele renovaties 75% van ons patrimonium aan de ERP norm 2020 voldoet en dat is beter dan het gemiddelde in Vlaanderen
.’
2014-06-06-illustratie_01 2014-06-06-illustratie_02
GMV projecten die op dit moment gerealiseerd worden in Sint-Pieters-Leeuw:
– Renovatie van 116 woningen en garages (dak en buitenschrijnwerk) in de wijk Impeleer.
– Nieuwbouw van 8 koopwoningen, 20 gestapelde woningen en 10 eengezinswoningen Impeleer.
– Renovatie van 84 appartementen in Oeverbeemd 2 te Ruisbroek.
2014-06-06-gewestelijke-maatschappij-voor-volkshuisvesting_02
In de Bezemstraat in Negenmanneke bouwt de GMV een nieuw administratief gebouw.
Het nieuwe administratief centrum zal alle diensten van de GMV centraliseren. Het omvat burelen, een kleine en grote vergaderzaal en een ondergrondse parking voor het personeel.
2014-06-06-gewestelijke-maatschappij-voor-volkshuisvesting_03 2014-06-06-gewestelijke-maatschappij-voor-volkshuisvesting_04
Marc Paesmans, directeur GMV: ‘ Onze werking en dienstverlening willen wij verbeteren met onder meer de verhuis naar ons nieuw kantoorgebouw waar huurders, kandidaat huurders en kandidaat-kopers gemakkelijk terecht kunnen en onze medewerkers deze mensen op een aangenamere manier zullen kunnen ontvangen. De oplevering van de buitenkant van het gebouw is voorzien voor 30 juni, de binnenkant tegen september zodat we er tegen oktober werkzaam kunnen zijn.
2014-06-06-illustratie_03-nieuwe-kantoren-Bezemstraat2014-06-06-illustratie_04-nieuwe-kantoren-Bezemstraat
.
gewestelijke-maatschappij-voor-volkshuisvesting_logoMeer info: Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting: Bezemstraat, 83 bus 131 te Sint-Pieters-Leeuw
Tel. 02 371 03 30 Fax 02 378 28 96 – info@volkshuisvesting.be – www.volkshuisvesting.be

%d bloggers liken dit: