2014-09-07-affiche_gordelfestivalREGIO: – Het tweede Gordelfestival komt eraan: de eerste zondag van september gaan we weer sporten, bewegen, proeven en genieten in de Vlaamse rand rond de hoofdstad. Het Gordelfestival wordt ook een kwaliteitslabel voor de Groene Gordel en zijn Vlaamse gastvrijheid: van juni tot oktober haken sportieve, culturele en toeristische evenementen in de regio zich vast aan het Gordelfestival! De orgnisatoren vzw ‘de Rand’, Bloso en de provincie Vlaams-Brabant laten sportieve recreanten, nieuwsgierige cultuurliefhebbers, families met kinderen, levensgenieters… een lange, boeiende zomer beleven.

Het Gordelfestival 2014 zet de rijkdom en het Vlaams karakter van de streek graag in de verf.
De zomerevenementen en de topdag van 7 september zijn symbool voor Vlaamse gastvrijheid en openheid. De voertaal in de Groene Gordel is Nederlands maar uiteraard worden ook anderstaligen uitgenodigd om de Groene Gordel en zijn veelzijdigheid te ontdekken. Iedereen is welkom!
Geef een draai aan je zomer: beweeg, beleef, en blijf gerust wat langer
Geef een draai aan je zomer en je komt steeds goed terecht. Beweeg gezond, beleef cultuur, sport samen, proef de straffe streek, blijf logeren en ontdek zo de Groene Gordel. Zeventien evenementen haken zich tussen half juni en half oktober 2014 vast aan het Gordelfestival. Ze vormen een interessante staalkaart van het culturele en toeristische aanbod van de regio en dragen bij aan het kwaliteitslabel “Gordelfestival”.

Geert Bourgeois, uittredend minister van Toerisme en de Vlaamse Rand: ‘De Groene Gordel verdient nog meer bekendheid. De kwaliteit en de omvang van het verblijfstoerisme nemen toe. Het Gordelfestival promoot de Groene Gordel op een dynamische manier en vice versa, mede dank zij de actieve inbreng van de provincie Vlaams-Brabant.’ ‘Deelnemen aan het Gordelfestival vindt het provinciebestuur de logica zelf: we brengen de toeristische troeven en het erfgoed van Vlaams-Brabant naar een groot publiek en we leveren tegelijk een wezenlijke bijdrage aan het Gordelfestival’, voegt gedeputeerde Tom Dehaene eraan toe.
De Groene Gordel staat voor zachte recreatie en heeft voor elk wat wils. Natuurliefhebbers kunnen flaneren in de prachtige parken en tuinen. Sportieve recreanten vinden voldoende uitdaging in het glooiende Pajottenland en wandelaars doen zich te goed aan het grootste wandelnetwerk in Vlaanderen.
De regio is tevens de bakermat van het Brabants trekpaard en heeft streekproducten in overvloed,
waaronder de bekende geuze- en lambiekbieren. En dit is maar een greep uit het aanbod. Het zijn allemaal, stuk voor stuk, redenen om gedurende heel de zomer naar de Groene Gordel te komen en er gerust wat langer te (ver)blijven. Het Gordelfestival nodigt daartoe uit.

Gordelfestival Activiteiten in Sint-Pieters-Leeuw:
Rozendagen 28 juni 2014 tot 29 juni 2014 – www.gordelfestival.be/rozendagen
Strapatzen Sint-Pieters-Leeuw 02 augustus 2014 – www.gordelfestival.be/strapatzen-spl

Topdag op 7 september 2014
Het Gordelfestival kent zijn hoogtepunt op 7 september: heel wat fiets- en wandeltochten – die vaak thematisch zijn ingekleurd-, feestelijke optredens, varend erfgoed, reuzen, streekproducten, sportinitiaties, kinderanimatie…
Er is uiteraard opnieuw een fietslus rond Brussel, die met zijn 120 km en een nieuw parcours de geoefende fietser wil aantrekken.
Uittredend Minister van Sport Philippe Muyters: ‘Ik ben heel blij met het rijke sportaanbod van het Gordelfestival.
Fietsen en lopen blijven toppers, we hebben de parcours zelfs nog aantrekkelijker gemaakt: extra kilometers voor echte sportievelingen, meer rustpunten voor de recreatieve sporters met nog meer entertainment onderweg. Ook het Bloso-centrum in Hofstade draait op volle toeren: je kan er van heel wat sporten proeven, zelfs van bobsleeën!’
Provinciedomein Huizingen
Het Provinciedomein Huizingen toveren we op 7 september om tot een feestelijk Gordelfestivaltrefpunt ten zuiden van onze hoofdstad. Op de evenementen- en de sportweide kan je genieten van een streekproductenmarkt, drank- en eetstanden en je kan inspiratie opdoen tijdens de verschillende kookdemonstraties. Of waarom niet op zoek gaan naar de reuzen? Wie wil bewegen, kan zich op de sportterreinen aan een intensieve fitbattle wagen. Daarna is het uitblazen en genieten van optredens van lokale dansverenigingen, fanfares, volksdans en zelfs majorettes…
Gedeputeerde Walter Zelderloo is ervan overtuigd dat ‘het provinciedomein Huizingen het ideale kader biedt om van de topdag van het Gordelfestival een gezellige belevenis te maken.’

Op de website  www.gordelfestival.be vind je ook alle info over de zomerevenementen, de topdag, het programma, de verschillende trefpunten en de parcours.

%d bloggers liken dit: