2014-06-03-bijen-soortenPAJOTTENLAND: – Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei ondersteunt verenigingen, milieuraden en inwoners die aan de slag willen gaan om bijen te koesteren.

Bloemetjes en bijtjes… Bijen zorgen door verspreiding van stuifmeel voor de bevruchting van planten en landbouwgewassen. Zonder bijen dus geen fruit, groenten, bloemen.
Onze bijen hebben het moeilijk, maar je kan hen helpen met meer en diverse bloemen, minder pesticiden en een bijenhotel. Behalve de bekende honingbij zijn er bij ons meer dan 350 soorten ‘wilde bijen’: de meeste leven niet in groep (solitair) en zijn daardoor ook niet agressief.
Laat je inspireren en ga zelf aan de slag voor de bijen: info en tips via www.pajot-zenne.be/bijen.

Het Pajottenland en de Zennevallei staat in volle bloei: barokke bloemenbermen, geurende fruit- en
andere bomen, sappige grassen op de velden. Een weldaad voor de mens en de natuur. Inwoners, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en Provincie Vlaams-Brabant willen ons prachtige landschap nog meer kleur en geur geven en nemen samen maatregelen voor bijen. Dit gebeurt via de verspreiding van bijenbloemenzaad en verkoop van bijenhotels tijdens activiteiten. Meer info via:www.pajot-zenne.be .

Natuurpunt maakte een mooi overzicht van de verschillende bijen- en wespen soorten (PDF):
www.natuurpunt.be/uploads/biodiversiteit/Ongewervelden/documenten/zoekkaart_beestentoren.pdf

%d bloggers liken dit: