SAMSUNG CAMERA PICTURESBRUSSEL: – Van woensdag 4 juni op de middag tot donderdag 5 juni 2014 de ganse dag zullen de staatshoofden van de G7 (Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten ) in Brussel vergaderen.

Verschillende perimeters zullen volledig afgesloten worden voor het verkeer. De klassieke “Europese” perimeter op en rond het Schumanplein wordt afgesloten op 4 juni om 14u30 en de Reyerstunnel in de richting van het stadscentrum reeds om 13u.

Anders dan op de Europese toppen geldt ook langs de Kleine Ring een veiligheidszone, bovengronds tussen Naamsepoort en Louiza. Dat heeft te maken met het feit dat president Barack Obama opnieuw in het langs de Waterloolaan gelegen “The Hotel” zal verblijven.

Het verkeer op de kleine ring van Brussel (met inbegrip van de tunnels) zal veel verkeershinder ondervinden tussen de Naamse poort en het Louizaplein alsook op het Paleizenplein worden er problemen verwacht. De Waterloolaan, het gedeelte tussen de Naamse poort en het Louizaplein, wordt bovengronds afgesloten tijdens de gehele duur van de G7 top.

Parkeren binnen de perimeters zal strikt verboden zijn en de politie zal er alle voertuigen (ook fietsen) laten weghalen.

Politie Brussel hoofdstad: ‘Op beide dagen wordt sterk afgeraden met de auto naar Brussel te komen. De metro, trams en treinen rijden normaal. Buslijnen kunnen (beperkte) hinder ondervinden, voornamelijk in de wijken Shuman – Luxemburg – Troon. Het blijft nochtans sterk aangeraden het openbaar vervoer te nemen om zich op 4 en 5 juni te verplaatsen te Brussel.

%d bloggers liken dit: