SINT-PIETERS-LEEUW: – In het kader van de oproep van de provincie Vlaams-Brabant voor grensoverschrijdende uitwisselingsprojecten met als thema” Hersenkracht: levenslang leren, creatief denken en geestelijke gezondheid” kreeg de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een projecttoelage van 5000 euro voor een kennisuitwisseling over dementie met de Duitse gemeente Altenahr.
2014-05-21-alth
Schepen Marleen De Kegel van internationale samenwerking en stedenbanden:” Toen wij vernamen dat het Maternus Stift in Altenahr een tweetal jaar geleden bekroond werd in Duitsland voor een vernieuwend therapeutisch project rond hun dementerende bewoners, vonden wij dit een unieke gelegenheid om eens nader kennis te maken met elkaars dementiebeleid. Onze sociale en welzijnsdienstdienst en de dienst stedenbanden dienden samen het project in bij de provincie. Met de toelage willen we een studiebezoek organiseren voor de zorgverleners van onze woonzorgcentra naar Altenahr. Op onze beurt zullen wij hier de mensen van het Maternus Stift ontvangen voor een werkbezoek aan de Zilverlinde, Sint-Antonius en ook revalidatieziekenhuis Inkendaal. Wij hopen met deze ervaringen nieuwe stappen te kunnen zetten in ons gemeentelijk dementiebeleid. Het streven naar een dementievriendelijke gemeente staat zowel in de BBC doelstellingen van de gemeente als van het OCMW. Ik hoop dan ook op een goede samenwerking met alle partners in dit project. Dit thema ligt mij bovendien persoonlijk heel nauw aan het hart, daar ik zoals verschillende van mijn leeftijdsgenoten, in de zorg voor mijn ouders met dementie geconfronteerd werd.

Zie ook ons artikel van 16 mei: Provincie helpt Vlaams-Brabanders Europees te gaan

%d bloggers liken dit: