NEGENMANNEKE: – Zondagochtend kreeg de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw omstreeks 8 uur een 10-tal telefoontjes binnen uit de wijk “Negenmanneke” op de grens met Anderlecht. Een eerste melder sprak van 10 en een tweede van 20 paarden op de Bergensesteenweg. Er bestond dus een reëel gevaar voor de weggebruikers op deze toch wel drukke verbindingsas. De politie ploeg begaf zich dan ook onmiddellijk ter plaatse. Ondertussen kregen ze de melding dat de paarden zich op een speelpleintje in de Gladiolenlaan bevonden.
2014-05-19-losgelaten-paarden_01
Politie Sint-Pieters-Leeuw: ‘Ter plaatse was onze verbazing groot om maar liefst 11 paarden te zien, waarbij wij nog steeds geen idee hadden wie de eigenaar was. Wij hebben dan met de hulp van enkele buurtbewoners en een interventieploeg van de politiezone Dilbeek, waarvoor onze oprechte dank, de paarden binnen de omheining van het speelpleintje kunnen houden. Met de nodige voorzichtigheid hebben wij de paarden kunnen benaderen.
2014-05-19-losgelaten-paarden_03 2014-05-19-losgelaten-paarden_02
Gelukkig waren de dieren voorzien van een identificatiechip, waarna wij de eigenaar konden contacteren. Deze kwam ter plaatse en met de hulp van enkele van zijn vrienden en onze diensten, zijn wij te voet terug naar de weide kunnen gaan. Daar bleek dat de poort van het weiland gewoon was opengezet.

Onze diensten wensen nogmaals te benadrukken dat dergelijke ‘streken’ het leven en de verkeersveiligheid echt wel in het gevaar brengen. Gelukkig zijn er nu geen ongevallen gebeurd en was er nergens schade vast te stellen. Ook vinden wij dat het belang van uw dieren te laten chippen nogmaals bewezen is.

Zo ziet u maar dat het leven van een politieman/-vrouw zeer veelzijdig is en dat een zondagmorgen een belevenis op zich kan zijn.’

%d bloggers liken dit: