provinciehuis_Vlaams-BrabantSINT-PIETERS-LEEUW / VLAAMS-BRABANT:- Tien verenigingen en het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw krijgen dit jaar samen 44.500 euro steun van de provincie Vlaams-Brabant voor grensoverschrijdende uitwisselingsprojecten.

Organisaties en verenigingen die een internationaal project opzetten binnen de Europese Unie of de kandidaat-lidstaten kunnen hiervoor een subsidie krijgen‘, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Europa. ‘Samenwerken met partners en regio’s in andere Europese landen is erg leerzaam. Grote organisaties weten de weg naar de Europese samenwerkingssubsidies wel te vinden, maar voor kleinere vzw’s of groepen is dat niet eenvoudig’.

De oproep die de provincie Vlaams-Brabant in januari lanceerde, had als thema ‘Hersenkracht: levenslang leren, creatief denken en geestelijke gezondheid.
We ontvingen sterke voorstellen van indieners uit alle delen van de provincie’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen. ‘Het thema houdt heel uiteenlopende organisaties bezig, vaak verenigingen die vrij klein zijn of nog niet lang bestaan. Voor hen biedt deze subsidie vaak een unieke mogelijkheid om ook in het buitenland actief te worden en daar nieuwe ideeën op te doen’.

Het goedgekeurde project van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw:
De verantwoordelijken van twee nieuwe woonzorgcentra in Sint-Pieters-Leeuw leren in een bekroond project in de Duitse jumelagegemeente Altenahr van de vernieuwende aanpak in de zorg voor dementerende bewoners (5.000 euro)
Meer info: http://www.vlaamsbrabant.be/sgu

%d bloggers liken dit: