politie-motards_sint-pieters-leeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – Sinds begin dit jaar wordt de gemeente Sint-Pieters-Leeuw geplaagd door door een reeks diefstallen. Hierbij worden door de daders zowel woningen als bedrijven geviseerd. Doch ook tuinhuisjes worden niet ontzien.

Bericht van politie Sint-Pieters-Leeuw:

Tuinhuisjes zijn een makkelijker doelwit voor daders door de mindere beveiliging en het feit dat de woning niet moet betreden worden. Hierbij worden vooral fietsen en allerlei werkmateriaal gestolen. Diverse wijken van de gemeente werden geplaagd zo ondermeer de wijk Witte Roos alsook de omgeving van de Brusselbaan en het centrum van Leeuw. De PZ Sint-Pieters-Leeuw zette om die redenen bijkomend personeel en middelen in. Op diverse tijdstippen werden BULLDOG-ploegen ingezet. Deze ploegen maken gebruik van anonieme politievoertuigen en hebben tot doel elk verdacht voertuig en of persoon aan controle te onderwerpen. Ook de normale interventieploegen kregen recent bijkomende opdrachten om gerichter te patrouilleren naar de risicowijken. De werking van het Lokaal OpvolgingsTeam werd versterkt en er was op regelmatige basis overleg tussen de diverse betrokken diensten.Dit onder impuls van de projectleider Diefstallen en Diefstallen met braak in het kader van het zonale veiligheidsplan.Recent werden hiermee ook de eerste successen geboekt.

Vorige zondagnacht 6 op 7 april, werd in samenwerking met collega’s van de PZ Halle en verdacht voertuig onderschept langsheen de Rink in Sint-Pieters-Leeuw centrum. Het voertuig en de nummerplaten bleken gestolen. Aan boord van het voertuig bevonden zich 2 personen een man en een vrouw van vreemde origine. Het voertuig, een kleine bestelwagen was volgestouwd met allerlei goederen. Gaande van werkmateriaal tot snowboards. Beide personen werden na contactname met het parket Halle-Vilvoorde voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Brussel welke hen onder aanhoudingsmandaat plaatste. Het onderzoek naar de herkomst van de goederen loopt nog.

In de nacht van dinsdag op woensdag 8 op 9 april, bemerkte een dienstploeg omstreeks 2u30 een verdachte camionette op in de onmiddellijke omgeving van de wijk Witte Roos. De bestuurder bleek gekend bij het gerecht en bij verdere controle bleek het ook hier te gaan om een gestolen voertuig. Het voertuig werd gestolen half februari 2014 bij een garagehouder te 1070 Anderlecht. De bestuurder werd van zijn vrijheid beroofd. Bij zijn fouille bleek hij in het bezit van meerdere GSM-toestellen. Eén van deze toestellen bleek afkomstig van een ladingdiefstal bij een transportfirma te Vilvoorde. Ook voor deze persoon werd contact opgenomen met het Parket Halle-Vilvoorde en werd betrokkene voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ook deze persoon werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst en opgesloten in de gevangenis van Vorst. Het verder onderzoek loopt nog.

De PZ Sint-Pieters-Leeuw blijft de feiten verder opvolgen maar vraagt ook aan de burgers om attent te zijn voor verdachte personen en of voertuigen.

%d bloggers liken dit: