2010-05-30-opendeur-03-DIENSTENCENTRA-PAVILJOENTJESINT-PIETERS-LEEUW: -Het ocmw van Sint-Pieters-Leeuw paste de tarieven van zijn Minder Mobielen Centrale aan. Voor wie vaak van de vervoerdienst gebruik maakt, wordt het goedkoper.

De mindermobielencentrale van het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw heeft in samenwerking met Taxistop vzw haar werking en tarieven aangepast zodat mensen aan een voordelig tarief met vrijwilligers in een comfortabele auto verplaatst kunnen worden naar de gevraagde bestemming.

• Elke klant betaalt lidgeld. Een alleenstaande betaalt € 10 voor een heel jaar en € 5 voor een half jaar (vanaf 1 juli). Een koppel betaalt € 15 voor een heel jaar en € 7,50 voor een half jaar (vanaf 1 juli).
• Iedere klant ontvangt een lidkaart en betaalt € 0,30 per gereden kilometer te rekenen vanaf de woonplaats van de vrijwilliger.
• Iedere klant betaalt € 0,50 per rit als administratieve kost.

Enkele cijfers
De vrijwilligers van de mindermobielencentrale van het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw rijden samen gemiddeld 5.650 kilometer per maand. In 2013 werden er meer dan 67.800 km gereden. Dit is goed voor gemiddeld 197 ritten en 71 geholpen klanten per maand. Tot op heden worden al deze kilometers gereden dankzij 7 enthousiaste vrijwilligers.

Graag meer informatie? Contacteer de thuiszorgdienst van het OCMW!

Jolien Coppens, Beleidsmedewerker Thuiszorg OCMW Sint-Pieters-Leeuw
02 371 03 54 – jolien.coppens@ocmwspl.be


Ben je op zoek naar een vrijwilligersactiviteit?

Zie je het zitten om je enkele uren per week in te zetten voor andere senioren en hulpbehoevenden van Sint-Pieters-Leeuw met mobiliteitsproblemen?
Of werk je liever aan een onthaal?
Of ben je graag creatief en zie je het zitten om mee te helpen bij de activiteiten van het woonzorgcentrum? Je kan ook meehelpen tijdens de maaltijden.
We zoeken ook nog iemand voor de bar in ’t Paviljoentje.
Er zijn zoveel mogelijkheden!
Graag meer weten?
Neem contact op met de diensten van het OCMW, 02 371 03 40 of via ocmw.secretariaat@ocmwspl.be.

%d bloggers liken dit: