2014-03-24-penzine-jaargang-2PAJOTTENLAND: – PenZine het gratis  belevingsmagazine voor het Pajottenland en Zennevallei begint met het lentenummer van 2014 aan zijn tweede jaargang.
Je vindt de nieuwste PenZine in jouw buurtwinkel.
Grenzeloos beleven!
Wie aan het Pajottenland & de Zennevallei denkt, denkt aan Bruegel. Glooiende groene heuvels, vruchtbare landbouwgronden, het buitenleven en de Lambiek die rijkelijk vloeit. Op heel wat prachtige plekjes in de regio waan je je zowaar in één van de grootmeesters geschilderde taferelen. En daar zijn we trots op! De regio op zijn Bruegels krijgt dan ook volop de aandacht in dit lentenummer van PenZine.

Maar denk niet dat we hier in de streek in de Middeleeuwen zijn blijven steken. Nee, het Bruegeliaanse tafereel heeft zijn grenzen doorgebroken. Onze streek bevindt zich al jaren op een kruispunt van culturen en dat voelen we. Onze rijstpap en Lambiek vervangen we af en toe al eens door een pizza, kebab of een glaasje Cava. En niemand die daarom treurt. Onze Pajotse ‘boerenbruiloft’ is er alleen maar diverser, smakelijker en vooral boeiender op geworden!

Deze PenZine maakt je wegwijs in de diversiteit van activiteiten die je deze lente in onze regio kan beleven. Culturele ontmoetingen op erfgoedddag. Een reis door klassieke muziek met de Schubertreise. Miraculeuze krachten in de Zennevallei. Getuigenissen van de Eerste Wereldoorlog. Pasen vieren met heerlijke chocolade. Pajotse recepten en streekproducten. Je ontdekt het allemaal in dit eerste nummer van de tweede jaargang van PenZine.

digitale versie (PDF): www.erfgoedcelpz.be/sites/default/files/penzine_ndeg4_lente_0.pdf

PenZine, Pajottenland en Zennevallei magazine is een initiatief van Pajottenland Plus en de Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, Arch’educ, Toerisme Pajottenland & Zennevallei en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Pupil ism met de 17 gemeenten van de regio.

%d bloggers liken dit: