RUISBROEK: – Om aan de lijve te ondervinden hoe het er aan toe gaat in een 3de leerjaar, hielp de Leeuwse schepen van Onderwijs Gunther Coppens vandaag een halve dag mee in de klas van juf Eva.
2014-03-18-3de-leerjaar-wegwijzer_01
Gunther Coppens, Schepen van Onderwijs: ‘ Mijn half dagje stage van enkele weken geleden in de onthaalklas van Juf Kirsten aan Den Top is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Door de scholen Wegwijzer in Ruisbroek en Populiertje in Zuun werd me gevraagd om ook bij hen op bezoek te komen en een dagje mee te draaien. Om bij te leren is er niets beter dan de dingen aan den lijve te ondervinden en daarom ging ik vandaag, 18 maart 2014, met veel plezier in op de uitnodiging van Juf Eva van Wegwijzer te Ruisbroek. Ik zette er deze ochtend mijn eerste stappen in het basisonderwijs, in de gedaante van Meester Gunther. We begonnen met de rekentafels, oefenden op het lezen van de klok, leerden samenvatten, lazen over de beverburcht en werkten samen aan een creatieve opdracht.
Het valt me terug op dat een leerkracht uit het juiste hout moet zijn gesneden. 24 kinderen mag dan al niet veel lijken in een klas, maar als je iedereen kwalitatief onderwijs wil bieden met aandacht voor ieders noden dan vergt dat energie van een leerkracht. Gelukkig zijn er veel enthousiaste kinderen, waarvan bijna iedereen woont in Ruisbroek, die hun juf een warm hart toedragen. Hun enthousiasme kon dan ook niet stuk als ze de ‘move tegen pesten’ brachten in de klas. Ik zag er een enthousiaste klas, een gemotiveerde juf Eva en fijn lerarenteam. Het was een bijzonder leerrijke ervaring. Nu rest me nog een bezoek aan de school het Populiertje. Hier zou ik graag eens wat meer kennis maken met het zorgbeleid.’

%d bloggers liken dit: