SINT-PIETERS-LEEUW: – Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en de Kinderraad van Sint-Pieters-Leeuw gingen samen aan de slag rond mobiliteit.
Als het van de kinderen van de kinderraad in Sint-Pieters-Leeuw afhangt mag er op vlak van mobiliteit best wel wat veranderen in ons land! Daarom gingen ze samen op zoek naar een antwoord op volgende vragen: Hoe zag het verkeer er vroeger uit? Welke oplossingen zijn er? En, waar moeten we in de toekomst naar toe? Ze lieten het niet enkel bij het uiten van hun kritiek maar gingen er ook artistiek mee aan de slag. De resultaten kan je bewonderen vanaf woensdag 5 maart 2014 om 16.00 uur in de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw.

2014-02-28-kinderraadDe jongeren maakten kennis met Marieke, een meisje van 11 die in 1940 naar school in Vlezenbeek wandelt. De klompen en modderwegen willen we niet meteen terug maar een tram in Sint-Pieters-Leeuw en de rust en veiligheid door het gebrek aan auto’s dat lijkt ons wel leuk. Aan de hand van oude foto’s ontdekten we hoe mobiliteit er vroeger uitzag. Vooral de melkboer met paard en kar of de slager op de fiets mogen van ons opnieuw langs de huizen komen.

Vervolgens gingen we een kijkje nemen hoe het met de mobiliteit nu zit; wat is aangenaam en wat kunnen we missen als kiespijn? We trokken foto’s van ons traject van thuis naar school en zagen dat er best wel wat mag veranderen. We gingen de straat op in Sint-Pieters-Leeuw en maakten street-art, artistieke kiekjes en stop-motion filmpjes waarin we onze mening uiten.

We werpen ook een blik op de toekomst. Hoe moet het ideale vervoermiddel er uit zien? Moet het vliegen, glijden of varen? Is het veilig en milieuvriendelijk of net supersnel? We lieten onze fantasie de vrij loop en creëerden ons voertuig van de toekomst.

%d bloggers liken dit: