2014-02-17-CAW-Monique SwinnenVLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant geeft 546.500 euro aan de Centra voor Algemeen Welzijnswerk (CAW).
Vorig jaar werd het landschap van de Vlaamse Centra Algemeen Welzijnswerk (CAW’s) grondig
hertekend. CAW’s fusioneerden waardoor er grotere werkingsgebieden ontstonden.
Vanaf dit jaar moet het algemeen welzijnswerk zorgen voor een fysieke aanwezigheid in alle kleinstedelijke regio’s. Door hun zichtbaarheid te vergroten, willen ze hun welzijnswerk versterken.

In Vlaams-Brabant zijn er nog twee CAW’s: CAW Oost-Brabant en CAW Halle-Vilvoorde’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn. ‘CAW Halle-Vilvoorde concentreert zijn werking in Halle, Asse, Vilvoorde en Tervuren met antenneposten waar nodig en mogelijk.

We gaven 546.500 euro aan de CAW’s: 255.500 euro voor de algemene ondersteuning en financiering van de inloopruimte van de CAW’s. 144.000 euro voor de crisisopvang van Haven 21 in Halle-Vilvoorde, 75.000 aan CAW Oost-Brabant voor de aankoop en verbouwing van het pand in de Amerstraat in Aarschot en 72.000 euro om de fusie van de CAW’s te realiseren’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

Meer info: www.cawhallevilvoorde.be

%d bloggers liken dit: