DIEFSTAL-INBRAAKZUUN: – Het belang van sociale controle in je buurt werd gisteren , dinsdag 11 februari 2014 nogmaals duidelijk in de wijk Zuun. Twee jonge vrouwelijke zigeunermeisjes hadden de intentie om langs de achterzijde van een woning in te breken. Zonder scrupules betraden zij de woning langs de zij-ingang en hadden het gemunt op de achterdeur.

Een alerte achterbuur uit de José Mehaudensstraat, wiens tuin grenst aan de tuin van het potentiële slachtoffer, merkte echter de beide meisjes op en vond hun aanwezigheid op zijn minst verdacht . Hij verwittigde onmiddellijk de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw

De toegesnelde ploegen van de interventiedienst en de wijkpolitie konden de beide verdachten op heterdaad betrappen zonder deze de woning waren binnengeraakt. Toch hadden zij reeds aanzienlijke schade aan de woning aangebracht , niet minder dan 35 inkepingen in het raamchassis werden geteld.

Gezien geen van de beide meisjes enig identiteitsbewijs op zak had , gaf het nemen van vingerafdrukken uitsluitsel over hun identiteit. Beide bleken na dit onderzoek al gekend te zijn voor gelijkaardige feiten. Na onderzoek en verhoor werden de beide meisjes ter beschikking gesteld van het parket Brussel .

%d bloggers liken dit: