SINT-PIETERS-LEEUW: – In CC Coloma werd de coöperatieve Samen Sterker voorgesteld. Guy Jonville, voorzitter van sp.a Sint-Pieters-Leeuw, verwelkomde het opgenomen publiek en wenste iedereen een voorspoedig 2014. Nadien stelde gastspreker en Europees Parlementslid Saïd El Khadraoui (sp.a) de werking van Samen Sterker Vlaams-Brabant voor.
2013-01-28-samen-sterker-meeting
Sinds 2011 kunnen Vlaams-Brabantse gezinnen via de samenaankoop van gas- en elektriciteit sterk besparen op hun energiefactuur. Deze acties zijn een groot succes. In 2013 hebben net geen 30.000 gezinnen zich ingeschreven. Door dit succes en door de vele vragen om verder te gaan, hebben de stichtende partners, sp.a, Curieus en ABVV Vlaams-Brabant besloten het aanbod uit te breiden. Hiertoe hebben ze Samen Sterker opgericht.

“In het verlengde van de samenaankoop energie, hebben we gekozen om verder te werken rond energie en bieden we energiebesparende maatregelen aan”, vertelt Saïd El Khadraoui. “De goedkoopste energie is immers nog steeds de energie die je niet gebruikt. En uit onderzoek blijkt dat in 7 op 10 Vlaamse woningen nog ruimte is voor energiebesparende maatregelen.” Concreet biedt Samen Sterker dakisolatie, spouwmuurisolatie, hoogrendementsglas, condensatieketels en energiescans aan.

“Op termijn willen we dit aanbod nog verder uitbreiden. We zijn al een aantal mogelijke nieuwe samenaankopen aan het onderzoeken. Ik denk dan aan mazout en elektrische fietsen”, kijkt Saïd El Khadraoui vooruit. Elke suggestie is welkom. Maar het moet natuurlijk gaan om een basisbehoefte of producten met een maatschappelijke meerwaarde.

De voordelen van de energiebesparende maatregelen zijn evident. Ze zorgen voor minder energieverbruik en zijn dus op die manier goed voor het milieu en voor de portemonnee van de gebruiker. De investeringen zijn bovendien snel terugverdiend. De isolatie van een dak van een gemiddeld huis levert bijvoorbeeld een besparing van 255 euro op. Je kan er ook verschillende prmeies voor krijgen. Hierdoor is de investering vaak al op 5 jaar terugbetaald.

Door de investeringen in groepsverband te organiseren, garandeert Samen Sterker een scherpe prijs, kijkt toe op de kwaliteit en controleert of alle ingrepen correct gebeuren, ontlast de gebruiker van alle administratieve rompslomp èn biedt hulp bij het opzoeken en aanvragen van alle mogelijke premies.

Het aanbod van Samen Sterker staat open voor elk gezin in Vlaams-Brabant; iedereen kan zich inschrijven.Geïnteresseerde inwoners kunnen info vinden en zich inschrijven via de website http://www.samensterker.be

%d bloggers liken dit: