SINT-PIETERS-LEEUW: – Op de nieuwjaarsreceptie van de politie van Sint-Pieters-Leeuw bevestigden Korpschef, Mark Crispel en burgemeester Luc Deconinck dat er ook bij de politie moet bespaard worden maar dat tot in tegenstelling met enkele buurgemeenten er geen ontslagen zullen vallen. Wel zullen mensen die met pensioen gaan niet meteen vervangen worden.
Verder wordt er in 2014 uitgekeken naar de voorbereidingen van de politiefusie met Halle en Beersel. Is men op zoek naar een gebouw in Zuun en zal Leeuw voortrekker worden in de streek met het plaatsen van ANPR camera’s.

Tijdens de plechtigheid konden ook 8 oorkonden van verdiensten  in de Nationale Orden uitgereikt worden.
Voor de begunstigde is het de officiële bevestiging van de toekenning van een ereteken in de Nationale Orden. 
Deze Leeuwse politiemensen krijgen nu de titels van: Ridder in de Leopoldsorde, Ridder in de Kroonorde of Gouden Palmen der Kroonorde.
2014-01-17-uitreiking-oorkondes-politie
De oorkonden werden uitgereikt in naam van Koning Filip en ondertekend door minister van buitenlandse zaken Reynders die bevoegd is voor eretekens in ons land.

Korpschef, Mark Crispel dankte tijdens zijn toespraak ook speciaal de mensen van vzw De Poel (Centrum Persoonsgerichte Ondersteuning voor Volwassenen met een Beperking) die tijdens het jaar de wagens van het korps net houden.

Korpschef Marc Crispel samen met de mensen van vzw De Poel
Korpschef Mark Crispel samen met de mensen van vzw De Poel
%d bloggers liken dit: