2010-10-03-Norkring-zendmast_Sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – De commissie Media van het Vlaams-Parlement bracht vanmiddag een werkbezoek aan Norkring eigenaar van het zenderpark Vlaanderen en Brussel.
Norkring is gevestigd in de zendmast van Sint-Pieters-Leeuw gelegen aan de Victor Maloustraat 80 (vroeger gekend als de VRT-zendmast).

Norkring België is sinds 5 maart 2009 de eigenaar van het zenderpark in Vlaanderen en Brussel. Eind juni 2009 verwierven ze de licenties voor het aanbieden van een televisie en radio-omroepnetwerk en de bijhorende digitale frequentiepakketten.

De zendtoren in Sint-Pieters-Leeuw – het hoogste bouwwerk van het land – vormt het knooppunt van het Norkring netwerk.
Daar verwerken ze via glasvezelkabel de tv-, radio en datasignalen die hun klanten aanleveren en stralen ze door naar hun zendmasten in heel Vlaanderen.
De toren is 300 meter hoog, even hoog als de Eifeltoren in Parijs en tevens de hoogste betonnen constructie in België. De diameter op de grond is 27 meter, aan de top slechts 160 centimeter.

In het onderste gedeelte bevinden zich het zendergebouw en de kantoren, verspreid over 4 verdiepingen. Op 193 meter hoogte werd een koepel voorzien met alle communicatieapparatuur. De zendmast is sinds 2009 eigendom van Norkring België.
Zendmast_Sint-Pieters-Leeuw_binnenkant-zenderzaal

%d bloggers liken dit: