jeugdlokalen_logoVLAANDEREN: – Alle jeugdverenigingen aangesloten bij een koepel kunnen nu een vrijstelling onroerende voorheffing aanvragen via de vereenvoudigde procedure op www.jeugdlokalen.be. Deadline: 14 februari 2014.

Onroerende voorheffing is een belasting die eigenaars jaarlijks moeten betalen voor hun gronden en gebouwen. Als eigenaars een grond of gebouw ter beschikking stellen van een jeugdvereniging, kunnen ze echter vrijgesteld worden van deze belasting. Zonder vrijstelling kan deze belasting voor een eenvoudig jeugdlokaal vaak oplopen tot enkele 100’en euro’s per jaar. De moeite dus om een vrijstelling aan te vragen…

Normaal gezien moeten eigenaars deze vrijstelling jaarlijks aanvragen via een bezwaarschrift, een ingewikkelde procedure. Voor jeugdverenigingen die zijn aangesloten bij een jeugdwerkkoepel bestaat er een vereenvoudigde procedure.

Om de vrijstelling te bekomen kunnen jeugdverenigingen die aangesloten zijn bij een jeugdwerkkoepel tot 14 februari 2014 het aanvraagformulier ‘vrijstelling onroerende voorheffing voor jeugdverenigingen’ invullen op Jeugdlokalen.be .

%d bloggers liken dit: