SINT-PIETERS-LEEUW: – Kwaliteitsvoeding en basisproducten voor wie het financieel wat moeilijker heeft. Bij de sociale kruidenier “OMME-Karreke” zijn de prijzen tot meer dan de helft goedkoper.
Het gevarieerd aanbod van voeding, verzorgings- en huishoudproducten is afhankelijk van de bevoorrading door lokale supermarkten, bedrijven of occasionele giften.
Ook inwoners van Sint-Pieters-Leeuw zijn er welkom. Het initiatief is bedoeld voor minderbegoede personen gekend bij het OCMW.

2013-12-12-OCMW_omme-karreke-3

Hiervoor werd door het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de organisator, buurthuis “Ommekaar” uit Halle.

buurthuis-ommekaar-gebouw-BuizingenWaar? Sociale kruidenier “OMME-Karreke”
Hoogveld 1 in Buizingen (Halle) – Open op vrijdag van 14 tot 17 uur
Ook bereikbaar met het openbaar vervoer De Lijn

Hoe? Personen die gekend zijn door het OCMW en die aan bepaalde criteria voldoen, krijgen via de maatschappelijk assistent een doorverwijskaart. Deze is geldig gedurende één maand. De aankopen worden gelimiteerd tot een vast bedrag en worden door de persoon met eigen middelen betaald. Neem contact op met het OCMW- Sociaal Huis voor verdere informatie 02 371 03 50. Bijvoorbeeld, zo kan een alleenstaande moeder met twee kleine kinderen voor een maximum bedrag van 45 euro per maand aankopen doen bij de sociale kruidenier.

OCMW – voorzitter, Paul Defranc: “Ik vang heel wat positieve reacties op. Winkelen bij de sociale kruidenier is een meevaller. Mensen zijn tevreden. Ze worden er vriendelijk onthaald en kunnen er voor weinig geld een assortiment aan producten aanschaffen gaande van honing over diepvriesgroenten tot douchegel en waspoeder. Ook de gezellige babbel met een gratis kopje koffie is uitnodigend. Wie wenst kan er ook snuisteren in de aanpalende tweedehandswinkel. Een initiatief dat succes kent. Afgelopen maand konden ruim twintig gezinnen kennismaken met het initiatief.

zie ook ons artikel van 12/09/2013: OCMW Sint-Pieters-Leeuw heeft een samenwerkingsovereenkomst met OMME-Karreke

%d bloggers liken dit: