SINT-PIETERS-LEEUW / BUIZINGEN: – Recent sloot het OCMW Sint-Pieters-Leeuw een samenwerkingsovereenkomst af met Buurthuis OMMEKAAR als organisator van de sociale kruidenierszaak “OMME-Karreke”.
buurthuis-ommekaar-gebouw-Buizingen
OMME-Karreke is de eerste sociale kruidenier in de regio waar mensen die het niet breed hebben goedkoop levensmiddelen en hygiënische producten kunnen kopen.

Paul-DEFRANC_OCMW-voorzitter_Sint-Pieters-LeeuwOCMW voorzitter Paul Defranc: ‘ De sociale kruidenierszaak zal een verscheiden assortiment aan producten aanbieden aan maximum de helft van de gangbare prijs. De sociale kruidenier wil een kwalitatief alternatief bieden voor personen met financiële problemen. Deze zullen via het OCMW worden doorverwezen naar de sociale kruidenier. Het OCMW zal ook nagaan of de betrokkene voldoet aan de voorwaarden om deze sociale kruidenier te kunnen bezoeken en zo te kunnen genieten van de voordelen hiervan.
De maatschapppelijk werker van het OCMW zal dan een kaart opmaken op naam van de cliënt. Op deze kaart zal eveneens de geldigheidsperiode en het maximumbedrag worden aangebracht.
De kaart is één maand geldig. Een volwassene kan max 25€ en een kind max 10€ per maand besteden.

De sociale kruidenierszaak, OMME-Karreke is gelegen in de gebouwen van buurthuis Ommekaar aan de Hoogveld,1 te 1501 Buizingen en is open op vrijdag van 14tot 17u. Tevens zal ook steeds het aansluitende praatcafé geopend zijn.

2013-09-14-affiche_opendeur-ommekaarOpendeurdag buurthuis Ommekaar op zaterdag 14 september 2013 van 11.00 tot 18.00 uur.

Bezoek er dan OMME-Karreke, de volledig vernieuwde tweedehandswinkel en het praatcafé.

10.30 uur officiële opening verbouwing + receptie
14.00 uur optreden accordeon duo
15.00 uur: mode defilé met tweedehandskleding
16.00 uur optreden accordeon duo
Doorlopend boterhammen, taart en ijs
adres: Hoogveld 1 te Buizingen – Tel. 02 361 22 93

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder