SINT-PIETERS-LEEUW: – Na het overweldigend succes van de introductie van het feestbier van de
schuttersgilde Sint Sebastiaan Sint-Pieters-Leeuw is hij terug: de ‘Leeuwse Schutter’. De Leeuwse Schutter werd in mei voor de eerste keer gebrouwen als feestbier voor de 525-jarige verjaardag van de schuttersgilde te Sint-Pieters-Leeuw (zie artikel 17/05/13 ) en nu komt het tweede brouwsel op de markt.
2013-12-01-leeuwse-schutter_01
2013-12-01-leeuwse-schutter_02De gilde nam het initiatief, Brouwerij de Herberg uit Buizingen brouwde, drankenhandel Schoentjes proefde en samen vonden ze het bier de moeite waard. Het amberkleurige bier met een frisse hopsmaak en een alcoholgehalte van 6.2% viel zo in de smaak dat verschillende cafés in Leeuw en omstreken het bier op de kaart hebben gezet.
Reden te meer dat het bier nu z’n eigen glas heeft. Het bier is te koop bij drankenhandel Schoentjes. Je moet wel snel zijn, want de verkoop loopt goed. Er zal binnenkort waarschijnlijk een derde brouwsel worden gemaakt en daarmee wordt dit bier hopelijk een blijver in bierland.

Meer info: www.sintsebastiaan.bewww.schoentjes.bewww.denherberg.be

%d bloggers liken dit: