SINT-PIETERS-LEEUW: – Persbericht – sp.a hekelt aankondigingspolitiek Leeuwse meerderheid.

David-Van-VoorenNa minder dan een jaar zijn er al barsten in de N-VA/CD&V meerderheid in Sint-Pieters-Leeuw. Op de gemeenteraad van 28 november raakten beide coalitiepartners het niet eens over de verhuis en omvorming van kleuterschool ‘Puur Natuur’ tot een volwaardige basisschool. En vandaag werd bekend dat N-VA zijn standpunt over de bouw van assistentiewoningen op het Wilgenhof ‘in beraad’ houdt.

Sp.a is ontstemd over de loze beloften van de meerderheid. Politiek Secretaris David Van Vooren: “In april van dit jaar besliste het OCMW dat er 60 assistentiewoningen zullen worden gebouwd op het Wilgenhof. Vorige week organiseerde CD&V een persmoment om dit voorstel extra kracht bij te zetten. En vandaag lezen we dat N-VA zijn standpunt hierover ‘in beraad’ houdt.”

Sp.a hekelt de aankondigingspolitiek van de meerderheid. “Het lijkt mij niet meer dan logisch dat over zulke belangrijke dossiers uitgebreid overleg wordt gepleegd tussen het OCMW en het gemeentebestuur. Je communiceert pas als er een volledig akkoord is binnen het gemeentebestuur en het OCMW. Dat is hier duidelijk niet het geval.

Sp.a steunt het voorstel om assistentiewoningen te bouwen op het Wilgenhof. David Van Vooren: “Wij pleiten er bovendien voor om een deel van de assistentiewoningen voor te behouden voor ouderen met een beperkt inkomen. Wij hebben daar in april duidelijk over gecommuniceerd en zijn sindsdien nog niet van mening veranderd. We kijken met belangstelling uit naar de bespreking van de meerjarenbegroting van het OCMW. Dan zal snel duidelijk worden hoe ernstig de plannen van de meerderheid zijn om dit ook daadwerkelijk te realiseren.”

%d bloggers liken dit: