federale-politieSINT-PIETERS-LEEUW / REGIO: – Er werd vrijdagnacht op 71 plaatsen in de regio Brussel-Halle-Vilvoorde gericht op alcohol- en drugsgebruik gecontroleerd door lokale politiekorpsen en autosnelwegenpolitie.

De grote controleactie was meteen het startschot van de jaarlijkse eindejaars-BOB-campagne. Tot 27 januari 2014, zullen de politiediensten regelmatig controleacties houden.

In Sint-Pieters-Leeuw waren er, volgens twitter en facebook, controles op de Postweg, Bergensesteenweg en aan het op-en afrrittencomplex in Ruisbroek.

Tijdens de nieuwe BOB-campagne zullen politieagenten zich heel snel en met kleine ploegen verplaatsen. Dit om de verspreiding van de locatie van de alcoholcontrole via sociale media te slim af te zijn.

UPDATE: – De federale politie meldt: 4.023 bestuurders werden gecontroleerd op het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur. 91 van hen, of 2,2 procent, hadden te veel gedronken en 3 bestuurders bleken drugs gebruikt te hebben.

%d bloggers liken dit: