GEMEENTERAAD_Sint-Pieters-Leeuw_bannerSINT-PIETERS-LEEUW: – CD&V fractievoorzitter Wim Peeters heeft gisteren op de Gemeenteraad het CD&V-standpunt inzake de (mogelijke) verhuis van Puur Natuur naar S-L-Berchem toegelicht.

Wim Peeters & Siebe Ruykens: “CD&V is sterke voorstander van het concept van een brede dorpsschool (met plaats voor verenigingen, cultuur, jeugd in de school), we moeten immers durven erkennen dat de huidige werking van de school op termijn niet langer houdbaar is (vandaag 17 kleuters). We keurden dan ook de opstart van de inschrijvingsperiode voor het eerste leerjaar goed.

2013-11-29-school_puur_Natuur_03b_archieffoto-MolenborreWel hebben we de principebeslissing van de verhuis naar de Molenborre-site afgezwakt op de gemeenteraad. Dit zal nu verder worden onderzocht in samenspraak met de betrokkenen.
Niet dat we dit geen goeie beslissing vonden, maar we willen dit kaderen in onze verkiezingsbelofte voor meer participatie en informatie. Daarom zal de gemeente een info- en inspraaktraject opstarten in HEEL Oudenaken & Sint-laureins-Berchem. Voldoende inspraak & informatie in dergelijke projecten zijn essentieel om draagvlak te creëren in de buurt
“.

%d bloggers liken dit: