SINT-PIETERS-LEEUW: – Op 5 november 2013 werd in Sint-Pieters-Leeuw de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking, kortweg GROS, officieel geïnstalleerd. De stemgerechtigde leden verkozen Guido Devillé als voorzitter, en Chantal Heymans als ondervoorzitter.
2013-11-06-GROS_Sint-Pieters-Leeuw
De GROS is de adviesraad voor de Noord-Zuidproblematiek en duurzame ontwikkeling. Het gemeentelijk Noord-Zuid beleid is een divers beleid, opgesplitst in een “Noordwerking” en een “Zuidwerking”.
In de “Noordwerking” wordt de Leeuwse bevolking gesensibiliseerd en gemotiveerd aangaande de kloof tussen Noord en Zuid. Zowel het bestuur als de bevolking worden aangespoord om Fair Trade producten te leren kennen en gebruiken.
In de “Zuidwerking” worden lokale organisaties die werk verrichten in en voor het Zuiden, geholpen door hen te motiveren en te ondersteunen.

De GROS adviseert het gemeentelijk beleid. Elke vereniging die een band heeft met onze gemeente, en elke geïnteresseerde burger kan lid worden van de GROS.

Wens je deel uit te maken van de GROS, neem dan gerust contact op met Guido Devillé (guido.deville@ipv.be) of met Ingrid Baroen van de gemeentelijke dienst Ontwikkelingssamenwerking (ingrid.baroen@sint-pieters-leeuw.be).

%d bloggers liken dit: