SINT-PIETERS-LEEUW: – Dit schooljaar zullen de kinderen in de Leeuwse gemeentescholen kunnen werken met tablets in de klas. De gemeente kocht 25 tablets aan die in de vier gemeentescholen zullen gebruikt worden.
2013-10-17-tablets-scholen
Lucien Wauters, schepen van ICT: ‘In eerste fase zullen de scholen afwisselend gebruik kunnen maken van de tablets in de klas. De ICT-coördinator van de scholengemeenschap zal de komende weken de leerkrachten mee ondersteunen om de tablets in te klaspraktijk te integreren en hen op weg te helpen.’

Gunther Coppens, Schepen van onderwijs: ‘Kinderen geletterdheid bijbrengen is meer dan wiskunde en taal. Geletterdheid is ook ICT-geletterdheid. Het is belangrijk dat kinderen kunnen leren door en met nieuwe media. Als gemeente willen we ons dan ook engageren om in te zetten op verschillende vormen van leren. Het inzetten van tablets in het klasgebeuren behoort daartoe.’

%d bloggers liken dit: