SINT-PIETERS-LEEUW: – in Sint-Pieters-Leeuw ging de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ niet onopgemerkt voorbij. De Leeuwse jeugddienst verwelkomde in jeugdcentrum Laekelinde de leiding en oudste ledengroepen van de verschillende jeugdverenigingen. Heel wat jongeren daagden op in hun uniform en genoten van de gratis frietjes, praatten bij of waagden zich aan een spelletje.
2013-10-17-dagvandejeugdbeweging_03

Ook schepen voor jeugd Bart Keymolen stond paraat om de jongeren te verwennen: “Wekelijks zetten een groot aantal jongeren zich actief in om hun jeugdvereniging vlot te laten draaien. De jeugdverenigingen leveren in onze gemeente goed werk. We zijn dan ook oprecht trots en willen dit vandaag laten blijken”.
2013-10-17-dagvandejeugdbeweging_02 2013-10-17-dagvandejeugdbeweging_04
2013-10-17-dagvandejeugdbeweging_10Behalve plezier en vertier houdt de jeugddienst vandaag ook een actief inspraakmoment. De jongeren krijgen de kans om hun dromen voor hun jeugdvereniging neer te schrijven. Binnen een jaartje zullen jeugdverenigingen en jeugddienst kijken welke dromen al verwezenlijkt werden en waar nog samen aan gewerkt moet worden.

Nathalie Goossens van de jeugddienst is enthousiast over de inspraakkaartjes: “Praktisch iedereen vulde een “dromenkaartje” in. Naast veel leden hopen zij ook op blijvende gemeentelijke ondersteuning, een goede leidingsploeg, enz… .’

Dat het goed gaat met het gemeentelijk jeugdwerk in Sint-Pieters-Leeuw bevestigt Bert van Chiro Smasj Jeko Zuun;’Onze vereniging telt momenteel 194 leden en leiding. We zijn genoodzaakt geweest een wachtlijst op te maken voor de twee jongste groepen.’
2013-10-17-dagvandejeugdbeweging_05 2013-10-17-dagvandejeugdbeweging_06
De voltallige ploeg van de jeugddienst blikt tevreden terug op een eerste geslaagde editie van “Dag Van de Jeugdbeweging”.

%d bloggers liken dit: